مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

268
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

444
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن سطوح مختلف ویتامین A به جیره های بر پایه گندم بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 405 | صفحه پایان 416

چکیده

 جهت ارزیابی اثر افزایش سطح ویتامین A در جیره های بر پایه گندم بر عملکرد, سیستم ایمنی, و هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی, 200 قطعه جوجه خروس سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره های بر پایه گندم حاوی ویتامین A در سطوح 1500, 4500, 7500, 10500, و 13500 واحد بین المللی در کیلوگرم (IU/kg) بود. جهت بررسی پاسخ ایمنی, تزریق گلبول های قرمز خون گوسفند (SRBC) و آزمون حساسیت بازوفیلی پوستی (CBH) انجام شد. هضم پذیری مواد مغذی در 21 روزگی اندازه گیری شد. در سن 42 روزگی, 2 پرنده از هر تکرار انتخاب و پس از خون گیری, کشته شد. جهت اندازه گیری ویسکوزیته شیرابه هضمی, محتویات ژژنوم و ایلیوم نمونه گیری شد. برای بررسی وضعیت آنتی اکسیدانی, غلظت مالون دی آلدهید (MDA) در نمونه های سرم اندازه گیری شد. سطوح مختلف ویتامین A تاثیری بر عملکرد, پاسخ CBH و قابلیت هضم مواد مغذی نداشت. ویتامین A در سطح IU/kg 13500 تیتر آنتی بادی علیه SRBC را افزایش داد. سطوح متوسط ویتامین A (4500 و 7500) سبب کاهش غلظت MDA سرم شد. سطوح متوسط و بالای ویتامین A (7500 تا 13500) سبب کاهش ویسکوزیته محتویات ژژنوم و همچنین کاهش وزن نسبی کل دستگاه گوارش شد. ویتامین A در سطح IU/kg 4500 چربی بطنی را کاهش داد. ویتامین A در سطح IU/kg 7500 شاخص تولید را افزایش داد. به طور کلی با توجه به اثرات مثبت ذکر شده در فوق و همچنین با توجه به شاخص تولید و هزینه انجام شده به ازاء هر کیلو گرم افزایش وزن و تولید گوشت, استفاده از سطح IU7500 قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاتمی، صغری، اکبری، محمدرضا، و خواجعلی، فریبرز. (1400). اثر افزودن سطوح مختلف ویتامین A به جیره های بر پایه گندم بر عملکرد, قابلیت هضم مواد مغذی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران، 13(3 )، 405-416. SID. https://sid.ir/paper/955110/fa

    Vancouver: کپی

    حاتمی صغری، اکبری محمدرضا، خواجعلی فریبرز. اثر افزودن سطوح مختلف ویتامین A به جیره های بر پایه گندم بر عملکرد, قابلیت هضم مواد مغذی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1400؛13(3 ):405-416. Available from: https://sid.ir/paper/955110/fa

    IEEE: کپی

    صغری حاتمی، محمدرضا اکبری، و فریبرز خواجعلی، “اثر افزودن سطوح مختلف ویتامین A به جیره های بر پایه گندم بر عملکرد, قابلیت هضم مواد مغذی و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 13، no. 3 ، pp. 405–416، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/955110/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button