مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

199
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و پروتئین کنجاله منداب اصلاح شده عمل آوری شده با پرتو میکروویو

صفحات

 صفحه شروع 291 | صفحه پایان 305

چکیده

 این آزمایش به منظور مطالعه اثرات پرتو میکروویو بر تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام و حقیقی, قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام, ترکیبات ضد تغذیه ای (گلوکوسینولات و اسید فایتیک) و ترکیبات شیمیایی کنجاله منداب اصلاح شده انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کنجاله منداب اصلاح شده عمل آوری نشده و کنجاله منداب اصلاح شده عمل آوری شده با پرتو میکروویو با قدرت 800 وات به مدت 2, 4 و 6 دقیقه بودند. میزان تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام و حقیقی به روش کیسه های نایلونی اندازه گیری شد. مقدار 6 گرم از هر تیمار به مدت صفر, 2, 4, 8, 16, 24 و 48 ساعت در شکمبه سه رأس گاو نر تالشی انکوباسیون شد. میزان پروتئین حقیقی با روش برادفورد و نحوه تجزیه شدن آن در زمان های مختلف انکوباسیون در شکمبه با روش الکتروفورز SDS-PAGE تعیین شد قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام به روش آنزیمی سه مرحله ای تعیین شد. عمل آوری با پرتو میکروویو سبب کاهش اسید فایتیک و گلوکوسینولات های کنجاله منداب اصلاح شده به صورت روند خطی و درجه دو شد. پرتوتابی با میکروویو به مدت 2, 4 و 6 دقیقه اسید فایتیک کنجاله منداب اصلاح شده را به ترتیب به میزان 13, 30 و 51 درصد نسبت به کنجاله منداب عمل آوری نشده کاهش داد. مقدار گلوکوسینولات های کنجاله منداب پرتوتابی شده با میکروویو به مدت 6 دقیقه به میزان 67 درصد نسبت به کنجاله عمل آوری نشده کاهش یافت. پرتو میکروویو کاهش بخش سریع تجزیه, نرخ ثابت تجزیه و تجزیه پذیری مؤثر ماده خشک و افزایش بخش کند تجزیه ماده خشک و پروتئین خام و حقیقی کنجاله منداب اصلاح شده را سبب شد. قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام کنجاله منداب اصلاح شده با عمل آوری با میکروویو تا 4 دقیقه به طور معنی دار افزایش یافت. الکتروفورز پروتئین کنجاله منداب اصلاح شده نشان داد که عمده پروتئین در آنها شامل ناپین (آلبومین S2) با دو زیرواحد و کروسیفرین (گلوبولین S12) با چهار زیرواحد بود. تجزیه های الکتروفورز پروتئین کنجاله منداب اصلاح شده نشان داد که در کنجاله منداب اصلاح شده عمل آوری نشده چهار زیرواحد کروسیفرین؛ در کنجاله کنجاله منداب اصلاح شده عمل آوری شده, چهار زیرواحد کروسیفرین و زیرواحدهای ناپین بخش عمده پروتئین عبوری را تشکیل دادند. نتایج این پژوهش نشان داد که عمل آوری با میکروویو سبب کاهش تجزیه پذیری پروتئین خام و حقیقی در شکمبه, افزایش قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام و کاهش مقدار ترکیبات ضد تغذیه ای کنجاله منداب اصلاح شده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی محمودآباد، سیدروح اله، نیکخواه، علی، و صادقی، علی اصغر. (1399). ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و پروتئین کنجاله منداب اصلاح شده عمل آوری شده با پرتو میکروویو. پژوهش های علوم دامی ایران، 12(3 )، 291-305. SID. https://sid.ir/paper/955115/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی محمودآباد سیدروح اله، نیکخواه علی، صادقی علی اصغر. ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و پروتئین کنجاله منداب اصلاح شده عمل آوری شده با پرتو میکروویو. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1399؛12(3 ):291-305. Available from: https://sid.ir/paper/955115/fa

    IEEE: کپی

    سیدروح اله ابراهیمی محمودآباد، علی نیکخواه، و علی اصغر صادقی، “ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و پروتئین کنجاله منداب اصلاح شده عمل آوری شده با پرتو میکروویو،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 12، no. 3 ، pp. 291–305، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/955115/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button