مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

139
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی چندشاخصه گروهی رژیم های غذایی با لحاظ سلامت و کاهش ردپای آب

صفحات

 صفحه شروع 116 | صفحه پایان 135

چکیده

 مسیله افزایش جمعیت و نیازهای جمعیتی ازجمله نیاز به غذا و تقاضای آب, نیاز به تدوین و اجرای راهکارهای سیاستی مبتنی بر کاهش فشار بر منابع آب را ضروری می نماید بخصوص که بحث امنیت غذایی و اتخاذ سیاست خودکفایی در محصولات استراتژیک موردتوجه برنامه های بالادستی کشور بوده است. یکی از راهکارهای موثر, بهره گیری از رژیم غذایی کم آب بر می تواند باشد. از طرفی نیز نظر بر برخی کمبودها در رژیم غذایی فعلی کشور؛ لزوم تغییر آن و طراحی رژیم سالم و پایدار که توامان ارتقای سلامت جامعه و کاهش اثرات محیط زیستی آن (مانند میزان ردپای کمتر آب) را به دنبال داشته باشد, ضرورت پیدا می کند. در این مطالعه, رژیم غذایی فعلی همراه با سه رژیم جایگزین به کمک تصمیم گیری چندشاخصه گروهی با در نظر گرفتن شاخص های سلامتی (میزان انرژی و پروتیین دریافتی از رژیم), آثار محیط زیستی (ردپای آب), هزینه اقتصادی رژیم برای خانوار و پذیرش اجتماعی رژیم مورد ارزیابی قرار گرفته و درنهایت رژیم مطلوب و تاثیر آن معرفی شده است. همچنین در جهت لحاظ عدم قطعیت برخی از داده ها نظیر قیمت اقلام غذایی و ایجاد اعداد تصادفی از ابزارهایی نظیر قضیه حد مرکزی بهره گرفته شده است. از مهم ترین خروجی این مطالعه, می توان به ضعف رژیم غذایی فعلی نسبت به سایر رژیم های غذایی از منظرهای محیط زیستی, سلامتی و اقتصادی اشاره کرد. همچنین نتایج نشان داد که با طراحی رژیم هایی می توان هم در جهت بهبود سلامت و هم در جهت کاهش مصرف آب قدم نهاد که تحقق امنیت غذایی در کشور را به دنبال داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقی پورزارعی، آرش، و ضرغامی، مهدی. (1400). ارزیابی چندشاخصه گروهی رژیم های غذایی با لحاظ سلامت و کاهش ردپای آب. تحقیقات منابع آب ایران، 17(1 )، 116-135. SID. https://sid.ir/paper/956072/fa

    Vancouver: کپی

    تقی پورزارعی آرش، ضرغامی مهدی. ارزیابی چندشاخصه گروهی رژیم های غذایی با لحاظ سلامت و کاهش ردپای آب. تحقیقات منابع آب ایران[Internet]. 1400؛17(1 ):116-135. Available from: https://sid.ir/paper/956072/fa

    IEEE: کپی

    آرش تقی پورزارعی، و مهدی ضرغامی، “ارزیابی چندشاخصه گروهی رژیم های غذایی با لحاظ سلامت و کاهش ردپای آب،” تحقیقات منابع آب ایران، vol. 17، no. 1 ، pp. 116–135، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956072/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button