مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پربیوتیک بهسام بر رشد، کارایی تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss Wabaum, 1972

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 46

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر پربیوتیک دیواره سلولی مخمر Saccharomyces cerevisiae بر عملکرد رشد و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان آزمایشی با تعداد 600 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی (g) 2± 18 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار آزمایشی و سه تکرار شامل گروه شاهد (فاقد پربیوتیک) و تیمارهای آزمایشی B1, B2 و B3 به ترتیب حاوی 200, 400 و 600 میلی گرم پربیوتیک در هر کیلوگرم جیره غذایی به مدت 45 روز انجام شد. در پایان آزمایش نتایج نشان داد در تیمارهای B1 و B3 میزان وزن نهایی (91/75 و 16/74), طول نهایی (67/18 و 37/18), افزایش وزن (91/57 و 16/56), افزایش طول (97/8 و 65/8), نرخ رشد ویژه (17/3 و 12/3), ضریب تبدیل غذایی (07/1 و 09/1), نرخ کارایی غذا (61/95 و 40/93), نسبت کارایی پروتئین (12/2 و 07/2), چربی (85/8 و 64/8) و انرژی (056/0 و 055/0) و همچنین نرخ رشد ویژه پروتئین (21/3 و 22/3), چربی (24/3 و 21/3) و انرژی (24/3 و 20/3) در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافته است (05/0P<). بیشترین ضریب تغییرات طولی (25/6 درصد) نیز در تیمار B3 ثبت گردید (05/0P<)؛ اما تفاوت معنی داری در ضریب تغییرات وزنی و فاکتور وضعیت بین تیمارها مشاهده نگردید (05/0P>). ازنظر ترکیبات شیمیایی لاشه نیز بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0P>). بااین حال بالاترین درصد ماده خشک (28/0± 30), پروتئین (83/0± 48/19), چربی (10/0± 70/44) و فیبر لاشه (29/0± 46/0) در تیمار B3 اندازه گیری گردید. درمجموع افزودن پربیوتیک تجاری بهسام در سطوح 200 و 600 میلی گرم قابلیت تأثیرگذاری نسبتاً مطلوبی بر عملکردهای رشد و کارایی تغذیه در بچه ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حاجی قربانی، محبوبه، جعفریان، حجت اله، هرسیج، محمد، و قلی زاده، محمد. (1400). اثر پربیوتیک بهسام بر رشد, کارایی تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss Wabaum, 1972. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 15(3 )، 31-46. SID. https://sid.ir/paper/956627/fa

    Vancouver: کپی

    حاجی قربانی محبوبه، جعفریان حجت اله، هرسیج محمد، قلی زاده محمد. اثر پربیوتیک بهسام بر رشد, کارایی تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss Wabaum, 1972. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1400؛15(3 ):31-46. Available from: https://sid.ir/paper/956627/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه حاجی قربانی، حجت اله جعفریان، محمد هرسیج، و محمد قلی زاده، “اثر پربیوتیک بهسام بر رشد, کارایی تغذیه و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss Wabaum, 1972،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 15، no. 3 ، pp. 31–46، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/956627/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button