مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

150
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

415
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین انرژی قابل متابولیسم گندم فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره با و بدون مکمل آنزیمی بر مورفولوژی روده کوچک و عملکرد رشد جوجه های گوشتی در دوره 24-11 روزگی

صفحات

 صفحه شروع 275 | صفحه پایان 290

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر فرآوری حرارتی بر انرژی قابل متابولیسم, قابلیت هضم ظاهری پروتیین و ماده خشک گندم به روش جمع آوری کل فضولات با استفاده از 96 قطعه جوجه گوشتی مخلوط دو جنس سویه راس-308 در سن21-18 روزگی با جیره حاوی 11/70 درصد گندم به نحوی که تنها منبع انرژی و پروتیین جیره ها یکی از چهار گندم فرآوری شده و یا نشده بود, انجام شد؛ همچنین آزمایشی به منظور بررسی عملکرد 576 قطعه جوجه گوشتی سویه راس-308 از سن 24-11روزگی در قالب طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل 2 × 4 شامل 8 تیمار با 6 تکرار و 12 قطعه پرنده در هر تکرار طراحی شد. گندم های مورد استفاده فرآوری نشده و یا فرآوری شده در کاندیشنر با دماهای C° (55, 70 و 85) به مدت 5/2 دقیقه با و بدون مکمل آنزیمی بودند. فرآوری حرارتی در دمای C° 85 منجر به افزایش انرژی قابل متابولیسم ظاهری و قابلیت هضم ماده خشک بترتیب به میزان 32/5 و 61/5 درصد و افزایش وزن بدن, وزن روزانه و مصرف خوراک نسبت به تیمار شاهد شد. همچنین منجر به افزایش ارتفاع ویلی های ناحیه ژژنوم نسبت به تیمار شاهد شد. مکمل آنزیمی باعث افزایش وزن بدن, وزن روزانه, ضریب تبدیل غذایی, کاهش وزن ایلیوم و پهنای ویلی شد. با توجه به نتایج حاصل, فرآوری حرارتی گندم باعث بهبود انرژی قابل متابولیسم ظاهری, قابلیت هضم ماده خشک, مورفولوژی روده کوچک و فعالیت میکروبی ناحیه ایلیوم جوجه های گوشتی سن 24-11 روزگی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صلواتی، سیدمحمدرضا، گلیان، ابوالقاسم، و حسن آبادی، احمد. (1400). تعیین انرژی قابل متابولیسم گندم فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره با و بدون مکمل آنزیمی بر مورفولوژی روده کوچک و عملکرد رشد جوجه های گوشتی در دوره 24-11 روزگی. پژوهش های علوم دامی ایران، 13(2 )، 275-290. SID. https://sid.ir/paper/957081/fa

    Vancouver: کپی

    صلواتی سیدمحمدرضا، گلیان ابوالقاسم، حسن آبادی احمد. تعیین انرژی قابل متابولیسم گندم فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره با و بدون مکمل آنزیمی بر مورفولوژی روده کوچک و عملکرد رشد جوجه های گوشتی در دوره 24-11 روزگی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1400؛13(2 ):275-290. Available from: https://sid.ir/paper/957081/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدرضا صلواتی، ابوالقاسم گلیان، و احمد حسن آبادی، “تعیین انرژی قابل متابولیسم گندم فرآوری شده در دماهای مختلف و اثر آن در جیره با و بدون مکمل آنزیمی بر مورفولوژی روده کوچک و عملکرد رشد جوجه های گوشتی در دوره 24-11 روزگی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 275–290، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/957081/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button