مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

331
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات عصاره گیاه شاه اسپرم بر برخی از فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ مغانی پس از انجماد و یخ گشایی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 زمینه مطالعاتی: طی مراحل انجماد و یخ گشایی اسپرم, استرس اکسیداتیو باعث کاهش تحرک, زنده مانی, یکپارچگی غشاء, ظرفیت آنتی اکسیدانی و در نهایت میزان باروری اسپرم می شود. گیاه شاه اسپرم به دلیل داشتن ترکیبات فنولیک دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. هدف: در این مطالعه تأثیر عصاره گیاه شاه اسپرم به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی بر کیفیت اسپرم منجمد-یخ گشایی شده قوچ مغانی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: برای این منظور در فصل تولیدمثلی از چهار رأس قوچ مغانی 4-3 ساله با میانگین وزنی 70 کیلوگرم, هفته ای دو بار اسپرم گیری شد. سپس نمونه ها با رقیق کننده بر پایه زرده تخم مرغ-سیترات حاوی سطوح مختلف عصاره گیاه شاه اسپرم (0, 2, 4, 8, 12 و 16 میلی لیتر در دسی لیتر محلول رقیق کننده) رقیق شدند. نمونه ها پس از طی مراحل سردسازی تا دمای 4 درجه سانتی گراد, به مدت 8 دقیقه روی بخار ازت منجمد شده و تا زمان ارزیابی در داخل ازت مایع نگهداری شدند. پس از یخ گشایی, فراسنجه های حرکتی اسپرم به وسیله سیستم کاسا, زنده مانی به روش رنگ آمیزی ائوزین-نیگروزین, تست یکپارچگی غشاء با محلول هایپواسموتیک و تعیین اسپر م های ناهنجار با محلول هانکوک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: غلظت های 8 و 12میلی لیتر در دسی لیتر عصاره گیاه شاه اسپرم, به طور معنی داری تحرک کلی و تحرک پیش رونده اسپرم را نسبت به گروه شاهد بهبود داد (05/0p <). درصد فراسنجه های VSL, VCL و VAP در تیمارهای 8 و 12 میلی لیتر نسبت به تیمارهای شاهد و 16 میلی لیتر بالاتر بود (05/0p <). درصد فراسنجه LIN در تیمار 8 میلی-لیتر نسبت به 16 میلی لیتر بالاتر بود. بالاترین درصد زنده مانی اسپرم مربوط به تیمار 12 میلی لیتر و بالاترین درصد یکپارچگی غشای پلاسمایی اسپرم مربوط به تیمار 8 و 12 میلی لیتر بود (05/0p <). درصد اسپرم ناهنجار در تیمار 12 میلی لیتر نسبت به تیمارهای شاهد و 2 میلی لیتر کمتر بود (05/0p <). نتیجه گیری نهایی: به طور کلی استفاده از 12 میلی لیتر در دسی لیتر عصاره گیاه شاه اسپرم در رقیق کننده منی سبب بهبود کیفیت اسپرم منجمد-یخ گشایی شده قوچ شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واحدی، وحید. (1399). بررسی اثرات عصاره گیاه شاه اسپرم بر برخی از فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ مغانی پس از انجماد و یخ گشایی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 30(4 )، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/957099/fa

    Vancouver: کپی

    واحدی وحید. بررسی اثرات عصاره گیاه شاه اسپرم بر برخی از فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ مغانی پس از انجماد و یخ گشایی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(4 ):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/957099/fa

    IEEE: کپی

    وحید واحدی، “بررسی اثرات عصاره گیاه شاه اسپرم بر برخی از فراسنجه های کیفی اسپرم قوچ مغانی پس از انجماد و یخ گشایی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 4 ، pp. 71–82، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/957099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button