مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پودر ضایعات کشتارگاهی طیور ماکروویو شده بر عملکرد رشد، فراسنجه های شکمبه، تولید پروتئین میکروبی و ابقا نیتروژن در بره های پرواری دالاق

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 122

چکیده

 هدف: استفاده از منابع خوراکی مرسوم در جیره دام سبب شده است که علاوه بر افزایش تقاضا و افزایش قیمت دلیلی برای واردات آن شود. از طرف دیگر, استفاده از بقایای صنایع غذایی و عمل آوری آنها می تواند منابع قابل اعتمادی از مواد مغذی را در جیره دام تامین نماید. از این رو این آزمایش به منظور بررسی عمل آوری امواج الکترومغناطیس ماکروویو بر پودر ضایعات کشتارگاهی طیور نوع مرسوم (تجاری) بر رشد, فراسنجه های شکمبه, تولید پروتئین میکروبی و ابقا نیتروژن در بره های پرواری انجام شد. مواد و روش ها: تعداد 15 راس بره نر آمیخته دالاق با میانگین وزن 7/2± 3/29 در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار غذایی و 5 تکرار استفاده شد. تیمارها شامل: 1-کنجاله سویا, 2-پودر ضایعات کشتارگاهی طیور, 3-پودر ضایعات کشتارگاهی طیور ماکروویو شده بودند. آزمایش 14 روز دوره عادات پذیری و برنامه های بهداشتی و 70 روز دوره پروار که هر 14 روز وزن کشی بوده است. خوراک دهی درساعات ساعت 7: 00 و 19: 00 انجام شد. مصرف خوراک روزانه, وزن اولیه, وزن نهایی اندازه کیری و ثبت گردید. اندازه گیری پروتئین میکروبی تولید شده در شکمبه از طریق تخمین مشتقات پورینی دفع شده بواسطه جمع آوری ادرار محاسبه گردید. در روز پایانی آزمایش سه ساعت بعد از خوراک دهی صبح با استفاده از لوله معدی و پمپ خلا مایع شکمبه گرفته شد. سپس از آن برای شمارش جمعیت باکتری و پروتوزوا, تعیین غلظت اسید های چرب فرار, تعیین غلظت نیتروژن آمونیاکی و pH مایع شکمبه استفاده گردید. یافته ها: پودر ضایعات کشتارگاهی طیور ماکروویو شده در جیره بجای کنجاله سویا تفاوت معنی داری بر مقدار مصرف ماده خشک نداشته است. افزایش وزن روزانه و افزایش وزن کل دوره در تیمار پودر ضایعات کشتارگاهی طیور ماکروویو شده در مقابل تیمار بدون فراوری به ترتیب برابر 324/0 و 7/22 کیلوگرم در مقابل 277/0 و 4/19 کیلوگرم دارای تفاوت معنی داری و بهبود صفات بوده است (05/0P<). همجنین ضریب تبدیل و کارایی خوراک بین تیمار 3 و 2 به ترتیب برابر 446/7, 135/0 و 455/8, 119/0 است که اختلاف معنی دار در سطح 07/0P< و 08/0P< مشاهده گردید. بیشترین جمعیت باکتری ها (109×8/28 میلی لیتر) در تیمار کنجاله سویا مشاهده گردید که تفاوت معنی دار با سایر تیمارها داشت (05/0P<). اختلاف معنی دار بین تیمارها در جمعیت پروتوزوا دیده نشد. pH مایع شکمبه بین تیمار 1و 3 بترتیب 73/6 و 79/5 بوده است (05/0P<). غلظت نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه ببن تیمارها تفاوت معنی دار نداشته است. درصد استات, پروپیونات و نسبت استات به پروپیونات در تیمار پودر ضایعات کشتارگاهی طیور فرآوری شده به ترتیب یرابر 8/65, 8/18 و 5/3 بودکه برای صفات فوق نسبت به سایر تیمارها به ترتیب کمترین, بیشترین و کمترین می باشد و تفاوت معنی دار بوده است (05/0P<). اختلاف معنی داری در بین تیمارها در ساخت پروتئین میکروبی مشاهده نگردید. ابقا ظاهری نیتروژن در تیمار مایکروویو شده 129/27 گرم در روز بوده که اختلاف معنی دار با سایر تیمارها نداشته است و برای تیمار کنجاله سویا و تیمار پودر ضایعات کشتارگاهی طیور نوع مرسوم بترتیب کمترین (861/24 گرم در روز) و بیشترین (148/32 گرم در روز) بود(06/0>. (P نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد که تاثیر فراوری پودر ضایعات کشتارگاهی طیور از طریق مایکروویو بر صفات عملکرد رشد, بهتر از نوع بدون فراوری بوده است. جایگزینی پودر ضایعات کشتارگاهی طیور نوع مرسوم (تجاری) و نوع فراوری شده با مایکروویو با کنجاله سویا بر صفات عملکرد رشد اختلاف معنی دار نداشته است. همچنین جایگزینی ضایعات کشتارگاهی طیور نوع مرسوم (تجاری) و نوع ماکروویو شده با کنجاله سویا در جیره بره های پروار بدون ایجاد شرایط نامطلوب بر فراسنجه های شکمبه ای و ابقا ظاهری نیتروژن می تواند تا 10 درصد ماده خشک جیره, جایگزین کنجاله سویا شود و سبب کاهش تقاضا برای کنجاله سویا و کاهش واردات گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کمالی، رضا، چاشنی دل، یداله، تیموری یانسری، اسداله، و مهاجر، مختار. (1400). تاثیر پودر ضایعات کشتارگاهی طیور ماکروویو شده بر عملکرد رشد, فراسنجه های شکمبه, تولید پروتئین میکروبی و ابقا نیتروژن در بره های پرواری دالاق. پژوهش در نشخوار کنندگان، 9(3 )، 107-122. SID. https://sid.ir/paper/958202/fa

    Vancouver: کپی

    کمالی رضا، چاشنی دل یداله، تیموری یانسری اسداله، مهاجر مختار. تاثیر پودر ضایعات کشتارگاهی طیور ماکروویو شده بر عملکرد رشد, فراسنجه های شکمبه, تولید پروتئین میکروبی و ابقا نیتروژن در بره های پرواری دالاق. پژوهش در نشخوار کنندگان[Internet]. 1400؛9(3 ):107-122. Available from: https://sid.ir/paper/958202/fa

    IEEE: کپی

    رضا کمالی، یداله چاشنی دل، اسداله تیموری یانسری، و مختار مهاجر، “تاثیر پودر ضایعات کشتارگاهی طیور ماکروویو شده بر عملکرد رشد, فراسنجه های شکمبه, تولید پروتئین میکروبی و ابقا نیتروژن در بره های پرواری دالاق،” پژوهش در نشخوار کنندگان، vol. 9، no. 3 ، pp. 107–122، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958202/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button