مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

205
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

446
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی و توکسین زایی گونه های قارچ آسپرژیلوس روی جیره غذایی طیور در شهرستان خرم آباد

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 58

چکیده

 توکسین های قارچی مسیول بسیاری از بیماری ها و اپیدمی های انسانی و دامی می باشند. مواد غذایی انسان, خوراک دام و طیور در نقاط مختلف جهان همواره مورد حمله قارچ ها قرار می گیرند, ازجمله این قارچ ها گونه های آسپرژیلوس مولد آفلاتوکسین میباشند. این مطالعه به منظور شناسایی و بررسی جدایه های توکسین زای گونه های آسپرژیلوس در30 مرغداری شهرستان خرم آباد انجام شد. تعداد 150 نمونه از جیره غذایی طیور جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه ها با استفاده از محیط کشت های مختلف مانند سیب زمینی, دکستروز, آگار (PDA) و عصاره مخمر آگار (MEA) جداسازی و خالص سازی شدند. سپس جدایه ها با استفاده از کلیدهای معتبر قارچ شناسی و مقالات مورد شناسایی قرار کرفتند. توکسین زایی این قارچ با استفاده از محیط کشت نارگیل آگار, کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و کروماتوگرافی مایع با کارکرد بالا (HPLC) بر روی بستره ذرت و بادام زمینی مورد بررسی قرار گرفت. در نتیجه این پژوهش در جیره غذایی طیور در مجموع 38 جدایه شناسایی شد. ذرت با 20 جدایه (6/66 درصد) و پس دان با سه جدایه (10 درصد) به ترتیب دارای بیشترین و کمترین فراوانی بودند. همچنین با استفاده از محیط کشت نارگیل آگار و TLC توکسین زایی برخی از جدایه های این قارچ به اثبات رسید و در آزمایش های HPLC مشخص گردید این قارچ قابلیت تولید هر چهارنوع افلاتوکسین B1, B2, G1 و G2 را دارد. لذا باتوجه به حضور جدایه های مختلف توکسین زای این قارچ بر روی جیره های غذایی و بیماری زا بودن آن ها, رعایت استانداردهای جهانی در خصوص نگهداری جیره های غذایی توصیه میشود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درویش نیا، رضا، درویش نیا، مصطفی، و چنگایی، یونس. (1399). شناسایی و توکسین زایی گونه های قارچ آسپرژیلوس روی جیره غذایی طیور در شهرستان خرم آباد. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، 16(2 (پیاپی 41) )، 43-58. SID. https://sid.ir/paper/958482/fa

    Vancouver: کپی

    درویش نیا رضا، درویش نیا مصطفی، چنگایی یونس. شناسایی و توکسین زایی گونه های قارچ آسپرژیلوس روی جیره غذایی طیور در شهرستان خرم آباد. میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)[Internet]. 1399؛16(2 (پیاپی 41) ):43-58. Available from: https://sid.ir/paper/958482/fa

    IEEE: کپی

    رضا درویش نیا، مصطفی درویش نیا، و یونس چنگایی، “شناسایی و توکسین زایی گونه های قارچ آسپرژیلوس روی جیره غذایی طیور در شهرستان خرم آباد،” میکروبیولوژی دامپزشکی (پژوهشنامه دامپزشکی گرمسار)، vol. 16، no. 2 (پیاپی 41) ، pp. 43–58، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958482/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button