مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

223
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

506
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای کاردینال با استفاده از مدل های رگرسیونی در سبزی بومی چوچاق (. Eryngium caucasicum Tratvu)

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 77

چکیده

چوچاق (. Eryngium caucasicum Tratvu) از گیاهان بومی ایران با کاربرد سبزی-دارویی است که مطالعات اندکی در زمینه شناخت رفتارهای جوانه زنی آن صورت گرفته است. مطالعه بر روی اهلی سازی و تکثیر آن می تواند گامی مهم در راستای حفظ و تجاری سازی آن به شمار رود. جهت ارزیابی تأثیر درجه حرارت بر شاخص های جوانه زنی چوچاق, آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت سطح دمایی (0, 5, 10, 15, 20, 25, 30 و 35 درجه ی سانتی گراد) در سه تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی گروه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد طی سال 1395 صورت پذیرفت. به منظور کمی سازی جوانه زنی و تعیین بهینه بودن برازش مدل های مختلف جوانه زنی از مدل های آماری خطوط متقاطع و مدل چند جمله ای درجه دو و از شاخص ضریب تبیین (R2) برای مقایسه مدل ها استفاده شد. نتایج نشان داد که جوانه زنی چوچاق در گستره ی دمایی 25-10 درجه ی سانتی گراد صورت می گیرد. مناسب ترین یکنواختی جوانه زنی در دامنه ی دمایی 20-10 درجه سانتی گراد مشاهده شد. دمای 15 درجه سانتی گراد با احراز بالاترین میزان جوانه زنی (33/88 درصد), انرژی جوانه زنی (5/92 درصد), زمان تا 90 درصد جوانه زنی و یکنواختی جوانه زنی (7/7 روز) به عنوان مناسب ترین تیمار انتخاب شد. با ارزیابی دو مدل برازش, مدل چند جمله ای درجه دو توانست توصیف بهتری از واکنش سرعت جوانه زنی چوچاق نسبت به دما ارائه دهد. در این مدل, دمای مطلوب, حداقل و حداکثر جوانه زنی به ترتیب 33/15, 85/0 و 81/29 درجه سانتی گراد تخمین زده شد. یافته های به دست آمده این تحقیق می تواند در پیش بینی جوانه زنی گیاه چوچاق در عکس العمل به دما و نیز مدیریت این گیاه به عنوان سبزی فصل خنک مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشفر، الهام، عزیزی، مجید، و آرویی، حسین. (1398). ارزیابی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای کاردینال با استفاده از مدل های رگرسیونی در سبزی بومی چوچاق (. Eryngium caucasicum Tratvu). علوم سبزی ها، 3(6 )، 63-77. SID. https://sid.ir/paper/958702/fa

    Vancouver: کپی

    دانشفر الهام، عزیزی مجید، آرویی حسین. ارزیابی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای کاردینال با استفاده از مدل های رگرسیونی در سبزی بومی چوچاق (. Eryngium caucasicum Tratvu). علوم سبزی ها[Internet]. 1398؛3(6 ):63-77. Available from: https://sid.ir/paper/958702/fa

    IEEE: کپی

    الهام دانشفر، مجید عزیزی، و حسین آرویی، “ارزیابی ویژگی های جوانه زنی و تعیین دماهای کاردینال با استفاده از مدل های رگرسیونی در سبزی بومی چوچاق (. Eryngium caucasicum Tratvu)،” علوم سبزی ها، vol. 3، no. 6 ، pp. 63–77، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958702/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button