مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

131
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی چند متغیره خواص آنتی اکسیدانی مارچوبه در ارتباط با عوامل محیطی

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 112

چکیده

 مارچوبه Asparagus officinalis L. پراکنش گسترده ای در اکثر اقلیم های ایران دارد. هدف از تحقیق حاضر, استفاده از آنالیز چند متغیره به منظور درک روابط بین شرایط محیطی و ترکیبات مارچوبه می باشد. بدین منظور نمونه های گیاهی از نه رویشگاه در استان های مختلف ایران جمع آوری شدند و سپس ترکیبات فیتوشیمیایی و آنتی اکسیدانی آن ها اندازه گیری و روابط آن ها با عوامل محیطی بر اساس همبستگی کانونیک و رگرسیون گام به گام آنالیز گردیدند. بر اساس نتایج, متغیرهای اول تا چهارم همبستگی کانونیک بر اساس آزمون Wilks' lambda در سطح یک درصد معنی دار شدند. اولین متغیر کانونیک, افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز را در ارتباط با افزایش میانگین دما نشان داد. با کاهش میانگین حداقل و حداکثر دما در متغیر کانونیک دوم, فنول کل و درصد مهار رادیکال های آزاد افزایش و فلاونویید کاهش یافت. طبق نتایج رگرسیون گام به گام, هدایت الکتریکی خاک, رطوبت نسبی هوا و ارتفاع, بیشترین تغییرات رادیکال های آزاد را به عهده داشتند. با توجه به نتایج هر دو آزمون, میانگین دما, رطوبت نسبی و مجموع بارندگی بیشترین اثر را بر خواص آنتی اکسیدانی مارچوبه دارند. در نهایت به منظور حفظ خواص آنتی اکسیدانی مارچوبه, کشت در مناطق با مجموع بارندگی سالیانه 500 تا 900 میلی متر, میانگین دمای 5/11 تا 5/17 درجه سانتی گراد و میانگین رطوبت نسبی 50 تا 70 درصد پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خرمالی، عایشه، سوادکوهی، فائزه، اسکوئیان، رقیه، و موسوی زاده، سیدجواد. (1399). ارزیابی چند متغیره خواص آنتی اکسیدانی مارچوبه در ارتباط با عوامل محیطی. علوم سبزی ها، 4(7 )، 99-112. SID. https://sid.ir/paper/958708/fa

    Vancouver: کپی

    خرمالی عایشه، سوادکوهی فائزه، اسکوئیان رقیه، موسوی زاده سیدجواد. ارزیابی چند متغیره خواص آنتی اکسیدانی مارچوبه در ارتباط با عوامل محیطی. علوم سبزی ها[Internet]. 1399؛4(7 ):99-112. Available from: https://sid.ir/paper/958708/fa

    IEEE: کپی

    عایشه خرمالی، فائزه سوادکوهی، رقیه اسکوئیان، و سیدجواد موسوی زاده، “ارزیابی چند متغیره خواص آنتی اکسیدانی مارچوبه در ارتباط با عوامل محیطی،” علوم سبزی ها، vol. 4، no. 7 ، pp. 99–112، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/958708/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button