مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

248
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

476
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی استخراج روغن از دانه های آفتابگردان با کمک پیش تیمار ریزموج-فراصوت

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 167

چکیده

 زمینه مطالعاتی: محدودیت اصلی استخراج روغن با پرس میزان بالای روغن باقیمانده در کنجاله است. بنابراین اخیراً تکنیک هایی از قبیل استخراج با فراصوت و ریز موج در این زمینه مورد توجه قرار گرفته است. هدف: هدف از این مطالعه بررسی کاربرد پیش تیمار ریزموج-فراصوت در استخراج روغن از دانه های آفتابگردان بود. روش کار: دانه ها در ابتدا تحت تأثیر پیش تیمار ریزموج با زمان های مختلف فرایند (0 تا 120 ثانیه) و سپس فراصوت با سه سطح زمان مختلف (0 تا 50 دقیقه ) مورد تیمار قرار گرفتند. بعد از اعمال این تیمارها, روغن دانه ها با پرس مارپیچی و با سرعت های متفاوت (11 تا 57 دور در دقیقه) استخراج شد و روی این روغن ها آزمایشاتی در قالب طرح باکس بنکن از قبیل میزان راندمان استخراج روغن, ضریب شکست, شاخص رنگ, اسیدیته و ترکیبات فنولی کل صورت گرفت. با افزایش زمان ریزموج و فراصوت راندمان استخراج روغن افزایش یافت هرچند در زمان های بالای فراصوت و یا ریزموج با افزایش این دو پارامتر مقداری راندمان استخراج روغن کاهش یافت ولی با افزایش سرعت دورانی پرس میزان راندمان استخراج کاهش یافت. نتایج: با افزایش زمان ریزموج و فراصوت و همچنین سرعت دورانی پرس میزان شاخص رنگ و اسیدیته افزایش یافت. تمامی متغیرهای آزمایش بر ضریب شکست روغن ها بی تأثیر بودند و میزان آن برای تمامی نمونه های اندازه گیری شده برابر 0471/1 بود. با افزایش زمان ریزموج و فراصوت فنول کل روغن ها ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. بهینه سازی فرایند نیز نشان داد که اگر زمان ریزموج 71/33 ثانیه, زمان فراصوت 37/28 دقیقه و سرعت دورانی پرس مارپیچی 11 دور در دقیقه باشد منجر به رسیدن به مطلوبیت 851/0 خواهد شد. . . .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سقلی، مرجان، بخش آبادی، حمید، رضایی، راحیل، و فرمانی، محمود. (1399). بهینه سازی استخراج روغن از دانه های آفتابگردان با کمک پیش تیمار ریزموج-فراصوت. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 30(4 )، 151-167. SID. https://sid.ir/paper/960404/fa

    Vancouver: کپی

    سقلی مرجان، بخش آبادی حمید، رضایی راحیل، فرمانی محمود. بهینه سازی استخراج روغن از دانه های آفتابگردان با کمک پیش تیمار ریزموج-فراصوت. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(4 ):151-167. Available from: https://sid.ir/paper/960404/fa

    IEEE: کپی

    مرجان سقلی، حمید بخش آبادی، راحیل رضایی، و محمود فرمانی، “بهینه سازی استخراج روغن از دانه های آفتابگردان با کمک پیش تیمار ریزموج-فراصوت،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 4 ، pp. 151–167، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960404/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button