مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

323
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

485
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس اسطوخودوس و مرزنجوش بر باکتری های مهم عامل ورم پستان در آزمایشگاه

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 78

چکیده

 سابقه و هدف: درمان بیماریهای باکتریایی توسط آنتی بیوتیک ها مشکلاتی نظیر مقاومت آنتی بیوتیکی و عوارض جانبی دارد و اسانس های گیاهان دارویی با توجه به داشتن اثر ضدباکتریایی جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیک ها هستند. اسطوخودوس (Lavandula stoechas) و مرزنجوش (Origanum majorana) دو گیاه از خانواده نعناعیان هستند که اثرات ضد باکتریایی علیه بعضی باکتری ها نشان داده اند باکتریهای اشریشیاکلی, استافیلوکوک آرئوس و استرپتوکوک آگالاکتیه از عوامل اصلی بیماری ورم پستان گاو هستند لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس اسطوخودوس و مرزنجوش بر این باکتری ها و مقایسه با آنتی بیوتیک های جنتامایسین و آموکسی سیلین/کلاولونات انجام شد. مواد و روش ها: اسانس ها به روش گازکروماتوگرافی متصل به طیف نگار جرمی آنالیز شدند. رقت سازی لوله ای به روش ماکرودایلوشن برای تعیین حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت کشندگی اسطوخودوس و مزنجوش و آنتی بیوتیک لینکواسپکتینومایسین به عنوان کنترل مثبت و اندازه گیری قطر هاله عدم رشد اسانس ها و آنتی بیوتیک های جنتامایسین و آموکسی سیلین/کلاولونات به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. علاوه بر آن تعداد باکتریها در حضور اسانس ها در ساعت های 0, 6, 10 و 24 ساعت محاسبه و منحنی رشد باکتری ها بر اساس لگاریتم تعداد باکتریها در ساعت رسم شد. یافته ها: مهم ترین ترکیبات اسطوخودوس 17-پنتاتری آکونتن (15/42 درصد), لینالیل استات (82/26 درصد), اکالیپتول (87/18 درصد), لینالول (7/5 درصد) و مرزنجوش 3-سیکلوهگزان-1-ال-متیل (84/44 درصد), آلفا ترپینئول (83/6 درصد) و پی-سایمن (75/6 درصد) بودند. محدوده حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت کشندگی برای اسطوخودوس و مرزنجوش به ترتیب 62/0-15/0 درصد و 25/1-62/0 درصد و برای آنتی بیوتیک لینکواسپکتینومایسین به ترتیب 31/0-07/0 درصد و 64/0-15/0 درصد بود. هر دو اسانس اسطوخودوس و مرزنجوش بیشترین تأثیر را بر باکتری استافیلوکوکوس آرئوس داشتند و حداقل غلظت مهاری و کشندگی به ترتیب 15/0 درصد و 31/0 درصد بودند. آنتی بیوتیک لینکواسپکتینومایسین نیز بیشترین تأثیر را بر باکتری استافیلوکوکوس آرئوس با حداقل غلظت مهاری 07/0 درصد و حداقل غلظت کشندگی 15/0 درصد داشت. از نظر منحنی رشد, اسانس اسطوخودوس و مرزنجوش باعث کاهش معنی دار تعداد باکتری ها در ساعت 24 شدند. اثر ضد باکتریایی هر دو اسانس در دیسک دیفیوژن علیه استافیلوکوک آرئوس با جنتامایسین و آموکسی سیلین/کلاولونات و علیه اشریشیاکلی با جنتامایسین تفاوت معنی داری نداشت ولی در مورد استرپتوکوک آگالاکتیه بطور معنی داری کمتر از آنتی بیوتیک ها بود. نتیجه گیری: هر دو اسانس اسطوخودوس و مرزنجوش اثر ضد باکتریایی علیه استافیلوکوکوس آرئوس, استرپتوکوکوس آگالاکتیه و اشریشیاکلی به شکل آزمایشگاهی (In vitro) داشتند و این اثر علیه استافیلوکوک آرئوس با هر دو آنتی بیوتیک و علیه اشریشیاکلی با جنتامایسین تفاوت معنی داری نداشت که نشان دهنده اثر قابل قبول اسانس هاست و مطالعات بالینی برای اثر درمانی در بیماریهای مختلف از جمله ورم پستان توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راه چمنی، رضا، نوری، سمیرا، و بیات کوهسار، جواد. (1399). اثر اسانس اسطوخودوس و مرزنجوش بر باکتری های مهم عامل ورم پستان در آزمایشگاه. پژوهش در نشخوار کنندگان، 8(3 )، 63-78. SID. https://sid.ir/paper/960414/fa

    Vancouver: کپی

    راه چمنی رضا، نوری سمیرا، بیات کوهسار جواد. اثر اسانس اسطوخودوس و مرزنجوش بر باکتری های مهم عامل ورم پستان در آزمایشگاه. پژوهش در نشخوار کنندگان[Internet]. 1399؛8(3 ):63-78. Available from: https://sid.ir/paper/960414/fa

    IEEE: کپی

    رضا راه چمنی، سمیرا نوری، و جواد بیات کوهسار، “اثر اسانس اسطوخودوس و مرزنجوش بر باکتری های مهم عامل ورم پستان در آزمایشگاه،” پژوهش در نشخوار کنندگان، vol. 8، no. 3 ، pp. 63–78، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960414/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button