مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

322
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

433
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان افت ترکیبات تغذیه ای در طی تولید ماست تغلیظ شده و پنیر لبنه در سطح صنعتی و به روش سپراتوری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 16

چکیده

 زمینه مطالعاتی: در این تحقیق مشخصات شیمیایی دو نوع محصول اصلی )ماست تغلیظ شده پرچرب و پنیر لبنه کم چرب( و محصولات فرعی مربوطه )آب ماست و آب پنیر اسیدی( و همچنین هدر رفت مواد مغذی در طی تولید این دومحصول مورد بررسی قرار گرفته است. روش کار: یکی از کاربردی ترین روش های صنعتی برای تولید انواع ماست تغلیظ شده و انواع پنیر, استفاده از نیروی گریز از مرکز برای جداسازی آب ماست و آب پنیر از محصول اصلی می باشد. در این تحقیق مشخصات شیمیایی دو نوع محصول اصلی (ماست تغلیظ شده پرچرب و پنیر لبنه کم چرب) و محصولات فرعی مربوطه (آب ماست و آب پنیر اسیدی ) و هم چنین هدر رفت مواد مغذی در طی تولید این دو محصول مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج: میانگین داده های سه بچ کاملاً صنعتی بیانگر آن است که مقادیر قابل توجهی از مواد مغذی در آب ماست و آب پنیراسیدی وجود دارد. میانگین درصد ماده خشک, پروتئین, چربی, لاکتوز و خاکستر کل برای آب ماست به ترتیب 13/6, 71/0, 22/0, 58/3 و 54/0 و برای آب پنیر اسیدی به ترتیب 56/6, 95/0, 30/0, 64/3 و 58/0 بدست آمد. هم چنین مقادیر بالایی از کلسیم و فسفر در آب ماست (99 و 60 میلی گرم در 100 گرم) و آب پنیر (101 و 69 میلی گرم در 100 گرم) مورد اندازه گیری قرار گرفت. بررسی میزان افت برای لاکتوز, پروتئین, چربی و خاکستر و مشخصاً برای کلسیم و فسفر بیانگر درصد افت بالا برای تمام مواد مغذی بوده و در تمام موارد برای آب پنیر بیشتر از آب ماست می باشد. در بین مواد مغذی بیشترین و کمترین افت به ترتیب متعلق به لاکتوز و چربی می باشد. نتیجه گیری: محصولات لبنی تغلیظ شده به روش سپراتوری دارای ارزش تغذیه ای بالایی هستند ولی میزان مواد مغذی موجود در محصولات فرعی مرتبط با این محصولات نیز قابل توجه می باشد. این امر نیازمند به کارگیری روش های نوین و فرمولاسیون های جدید در جهت استفاده از این محصولات فرعی در تولید محصولات جدید می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیرمحمدی، مجید، اعلمی، مهران، مقصودلو، یحیی، و خمیری، مرتضی. (1400). بررسی میزان افت ترکیبات تغذیه ای در طی تولید ماست تغلیظ شده و پنیر لبنه در سطح صنعتی و به روش سپراتوری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(2 )، 1-16. SID. https://sid.ir/paper/960536/fa

    Vancouver: کپی

    شیرمحمدی مجید، اعلمی مهران، مقصودلو یحیی، خمیری مرتضی. بررسی میزان افت ترکیبات تغذیه ای در طی تولید ماست تغلیظ شده و پنیر لبنه در سطح صنعتی و به روش سپراتوری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(2 ):1-16. Available from: https://sid.ir/paper/960536/fa

    IEEE: کپی

    مجید شیرمحمدی، مهران اعلمی، یحیی مقصودلو، و مرتضی خمیری، “بررسی میزان افت ترکیبات تغذیه ای در طی تولید ماست تغلیظ شده و پنیر لبنه در سطح صنعتی و به روش سپراتوری،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 2 ، pp. 1–16، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960536/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button