مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

306
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

465
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسانس شیره درخت بنه بر خواص فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی پنیر کوزه ای

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 87

چکیده

 زمینه مطالعاتی: در دو دهه اخیر تمایل به مصرف محصولات لبنی سنتی به دلیل تأثیرات سوء ناشی از نگهدارنده های شیمیایی بر سلامتی انسان به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است. یکی از مشکلات رایج پنیر های سنتی مثل پنیر های کوزه, آلودگی میکروبی به سالمونلا, اشرشیاکلی, استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت و لیستریا منوسیتوژنز می باشد. روش کار: هدف از این پژوهش بررسی تأثیر افزودن اسانس صمغ بنه در غلظت های 1, 5/1, 2 و 5/2 درصد به فرمولاسیون پنیر کوزه ای و مقایسه خواص فیزیکوشیمیایی, ضد میکروبی و حسی آنها با نمونه شاهد طی 60 روز نگهداری بود. نتایج: نتایج نشان داد غلظت های مختلف اسانس صمغ بنه اثر معنی داری بر میزان پروتئین, چربی, ماده خشک, خاکستر و نمک نمونه های پنیر نداشت. استفاده از اسانس صمغ بنه و افزایش غلظت آن منجر به افزایش اسیدیته و کاهش معنی دار )05/0≥ (p pH و بار میکروبی گردید. نتایج ارزیابی حسی نشان داد افزودن اسانس صمغ بنه و افزایش غلظت آن تا 2 درصد اثر معنی داری روی امتیاز بافت, بو, مزه و پذیرش کلی نداشت ولی در غلظت های بالاتر از 2 درصد, پذیرش کلی تیمارها به صورت معنی داری کاهش یافت. نتیجه گیری نهایی: مطابق با نتایج تیمار حاوی 2 درصد اسانس صمغ بنه از نظر خواص حسی تفاوت معنی داری با نمونه شاهد نداشت (05/0< p) و از نظر بار میکروبی کمتر از نمونه شاهد و در محدوده قابل پذیرش استاندارد بود و به عنوان تیمار برتر انتخاب گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناطقی، لیلا. (1400). بررسی اثر اسانس شیره درخت بنه بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی پنیر کوزه ای. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(2 )، 67-87. SID. https://sid.ir/paper/960537/fa

    Vancouver: کپی

    ناطقی لیلا. بررسی اثر اسانس شیره درخت بنه بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی پنیر کوزه ای. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(2 ):67-87. Available from: https://sid.ir/paper/960537/fa

    IEEE: کپی

    لیلا ناطقی، “بررسی اثر اسانس شیره درخت بنه بر خواص فیزیکوشیمیایی, میکروبی و حسی پنیر کوزه ای،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 2 ، pp. 67–87، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960537/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا