مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

334
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شاخص های کیفی روغن پسماند ماهی قزل آلای رنگین کمان در مقایسه با روغن های رایج (روغن آفتابگردان و روغن کیلکا) در تغذیه آبزیان و انسان

صفحات

 صفحه شروع 117 | صفحه پایان 131

چکیده

 زمینه مطالعاتی: بهره برداری از روغن پسماند ماهی قزل آلای رنگین کمان به عنوان یک محصول ارزشمند در تغذیه انسان و دام. هدف: ارزیابی کیفیت روغن پسماند ماهی قزل آلای رنگین کمان و مقایسه آن با روغن های آفتابگردان و کلیکا بعنوان پرکاربردترین روغن ها در صنایع خوراک انسان و دام. روش کار: روغن ماهی کیلکا و آفتابگردان بلافاصله پس از تولید, از کارخانه خریداری گردید. امعا و احشا ماهی قزل الا از یک فروشگاه محلی تهیه و روغن آن به روش سرد استخراج شد. شاخص های کیفی پراکساید, تیوباربیتوریک اسید, اسید های چرب آزاد بررسی و در پایان با بهره برداری از مدل فضای رنگیCIELab شاخص های سفیدی, زردی و قهوه ای بودن روغن ها مقایسه گردید. نتایج: بدون بکارگیری فرآیند تصفیه و استفاده از پاداکسندها, کیفیت روغن پسماند در محدوده مجاز مصرف انسان گزارش شد. نتایج نشان داد روغن کیلکا با در نظر داشتن شاخص پراکساید و تیوباربیتوریک اسید نازلترین کیفیت را داشت. اسید های چرب آزاد در روغن پسماند از دو روغن دیگر بالاتر بود. اکسیداسیون چربی و تولید محصولات غیرفرار کربونیلی منجر به تغییر رنگ روغن کیلکا شد. نتایج رنگ سنجی ضمن تایید آنالیز های شیمیایی حاکی از بالاتر بودن شاخص قهوه ای شدن روغن کیلکا بود, درحالیکه شاخص سفیدی روغن پسماند و آفتابگردان برتر از کیلکا گزارش شد. در بسیاری از شاخص های فساد از جمله پراکساید, TBA, قهوه ای شدن, زرد شدن و سفیدی, تفاوت معنی داری در کیفیت روغن پسماند و آفتابگردان مشاهده نشد. نتیجه گیری نهایی: روغن پسماند از نظر شاخص های کیفیت و رنگ در وضعیت مناسبی قرار داشت. استفاده از فرآیند های تکمیلی تصفیه و پاداکسند ها می تواند در افزایش طول دوره ماندگاری و استفاده بیشتر این روغن موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وردی زاده، فرزانه، بابایی، صدیقه، موسوی، زهرا، و ناصری، محمود. (1400). ارزیابی شاخص های کیفی روغن پسماند ماهی قزل آلای رنگین کمان در مقایسه با روغن های رایج (روغن آفتابگردان و روغن کیلکا) در تغذیه آبزیان و انسان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 31(2 )، 117-131. SID. https://sid.ir/paper/960538/fa

    Vancouver: کپی

    وردی زاده فرزانه، بابایی صدیقه، موسوی زهرا، ناصری محمود. ارزیابی شاخص های کیفی روغن پسماند ماهی قزل آلای رنگین کمان در مقایسه با روغن های رایج (روغن آفتابگردان و روغن کیلکا) در تغذیه آبزیان و انسان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1400؛31(2 ):117-131. Available from: https://sid.ir/paper/960538/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه وردی زاده، صدیقه بابایی، زهرا موسوی، و محمود ناصری، “ارزیابی شاخص های کیفی روغن پسماند ماهی قزل آلای رنگین کمان در مقایسه با روغن های رایج (روغن آفتابگردان و روغن کیلکا) در تغذیه آبزیان و انسان،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 31، no. 2 ، pp. 117–131، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button