مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

192
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزایش محصول بره از شیر گرفته با استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میش های لری بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 25

چکیده

 زمینه مطالعاتی: استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میش ها میتواند عملکرد تولیدمثلی را تحت تأثیر قرار دهد. هدف: این مطالعه با هدف تعیین اثر استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میش های لری بختیاری بر محصول بره از شیرگرفته انجام شد. روش کار: دو گله گوسفند لری بختیاری هر کدام با 100 رأس میش پرورشی و میانگین وزن6/7± 57/5 کیلوگرم و سن 2 تا 7 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. میشهای هر گله به طور تصادفی به دو گروه مساوی برای دریافت یکی از دو جیره ذیل تقسیم شدند: جیره پایه بعلاوه 250 گرم دانه جو (شاهد) و جیره پایه بعلاوه 250 گرم دانه جو بعلاوه 500 واحد ویتامین ای. رژیم غذایی از دو هفته قبل از قوچ اندازی شروع وتا سه هفته پس از آن ادامه یافت. وزن و نمره وضعیت بدنی میشها قبل از جفتگیری, اندازه گیری شد. تاریخ زایش, تعداد بره متولد شده, وزن تولد بره ها, تلفات بره ها از تولد تا شیرگیری و وزن شیرگیری بره ها اندازه گیری و ثبت شد. صفات ترکیبی مانند مجموع وزن تولد و مجموع وزن شیرگیری بره ها به ازای هر رأس میش در معرض آمیزش محاسبه شد. نتایج: اختلاف بین دو تیمار از نظر تعداد بره متولد شده به ازای هر رأس میش در معرض آمیزش تمایل به معنی داری داشت (0/06=p). میانگین وزن تولد بره ها بین دو گروه اختلاف معنی دار نداشت. ازنظر مجموع وزن بره های متولد شده به ازای هررأس میش در معرض آمیزش بین تیمارها اختلاف معنی دار وجود داشت به طوری که مجموع وزن بره های متولد شده در تیمار ویتامین ای بالاتر از تیمار شاهد بود (0/01>p). همچنین تعداد بره از شیرگرفته (0/01>p) و مجموع وزن بره های از شیرگرفته به ازای هر رأس میش در معرض آمیزش 0. 01>p) و به ازای هر رأس میش زایمان کرده (0/05>p) در تیمار ویتامین ای بالاتر از تیمار شاهد بود. نتیجه گیری نهایی: به طور کلی می توان گفت که, استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میش های لری بختیاری می تواند مجموع وزن بره های از شیرگرفته را افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، محسن. (1399). افزایش محصول بره از شیر گرفته با استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میش های لری بختیاری. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 30(4 )، 15-25. SID. https://sid.ir/paper/961256/fa

    Vancouver: کپی

    باقری محسن. افزایش محصول بره از شیر گرفته با استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میش های لری بختیاری. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(4 ):15-25. Available from: https://sid.ir/paper/961256/fa

    IEEE: کپی

    محسن باقری، “افزایش محصول بره از شیر گرفته با استفاده از ویتامین ای در جیره فلاشینگ میش های لری بختیاری،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 4 ، pp. 15–25، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961256/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button