مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

250
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پروبیوتیک های Lactococcus lactis و Weissella cibaria بر عملکرد رشد، فلور باکتریایی روده، آنزیم های گوارشی و بافت روده در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 29

چکیده

 هدف از انجام تحقیق حاضر, تعیین اثر پروبیوتیک های Lactococcus lactis و Weissella cibaria بر عملکرد رشد, فلور باکتریایی روده, آنزیم های گوارشی و بافت روده در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) بود. بچه ماهیان با میانگین وزن اولیه3/1± 17 گرم در 10 تیمار با 3 تکرار تقسیم بندی شدند. در تهیه غذای ماهیان تیمارهای 1, 2 و 3 از L. lactis به میزان CFU/g 1010 در سه دوز 150, 300 و 450 میلی گرم در هر کیلوگرم غذا, در تهیه غذای ماهیان تیمارهای 4, 5 و 6 از W. cibaria به میزانCFU/g 1010, در سه دوز 150, 300 و 450 میلی گرم در هر یک کیلوگرم غذا, در تهیه غذای ماهیان تیمارهای 7, 8 و 9 از ترکیب این دو باکتری پروبیوتیکی به بطور مساوی در سه دوز 150, 300 و 450 میلی گرم در هر یک کیلوگرم غذا استفاده شد و ماهیان تیمار 10 (شاهد) از غذای فاقد پروبیوتیک استفاده نمودند. غذادهی 8 هفته به طول انجامید. زیست سنجی در ابتدا و انتهای دوره جهت تعیین شاخص های رشد صورت گرفت. جهت اندازه گیری سطوح آنزیم های گوارشی نیز در پایان دوره از ماهیان خونگیری بعمل آمد. فلور باکتریایی روده و بررسی بافت شناسی روده نیز در پایان انجام شد. نتایج بررسی حاضر حاکی از افزایش معنی دار میزان افزایش وزن بدن, ضریب رشد ویژه, میانگین رشد روزانه و کاهش معنی دار ضریب تبدیل غذایی در اغلب تیمارهای دریافت کننده پروبیوتیک در مقایسه با شاهد بود (05/0P<). همچنین کمترین میزان آنزیم های آمیلاز, لیپاز و پروتئاز در تیمار شاهد مشاهده شد. تعداد باکتری های اسید لاکتیکی رشد یافته در روده ماهیان دریافت کننده پروبیوتیک به طور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0P<). درنهایت مشخص شد که استفاده از این پروبیوتیک ها خصوصاً به صورت ترکیبی و به میزان mg/kg 300 و پس از آن استفاده از mg/kg 300 پروبیوتیک W. cibaria سبب بهبود عملکرد رشد, تغذیه, افزایش فعالیت آنزیم های گوارشی, بهبود فلور میکروبی روده و افزایش باکتری های اسید لاکتیک روده در بچه ماهی کپور معمولی می گردند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بخش زاد محمودی، اردوان، فرخ روز، مسعود، زمینی، عباسعلی، شناور ماسوله، علیرضا، و تهرانی فرد، اکرم. (1400). بررسی اثر پروبیوتیک های Lactococcus lactis و Weissella cibaria بر عملکرد رشد, فلور باکتریایی روده, آنزیم های گوارشی و بافت روده در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 15(3 )، 13-29. SID. https://sid.ir/paper/961779/fa

    Vancouver: کپی

    بخش زاد محمودی اردوان، فرخ روز مسعود، زمینی عباسعلی، شناور ماسوله علیرضا، تهرانی فرد اکرم. بررسی اثر پروبیوتیک های Lactococcus lactis و Weissella cibaria بر عملکرد رشد, فلور باکتریایی روده, آنزیم های گوارشی و بافت روده در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1400؛15(3 ):13-29. Available from: https://sid.ir/paper/961779/fa

    IEEE: کپی

    اردوان بخش زاد محمودی، مسعود فرخ روز، عباسعلی زمینی، علیرضا شناور ماسوله، و اکرم تهرانی فرد، “بررسی اثر پروبیوتیک های Lactococcus lactis و Weissella cibaria بر عملکرد رشد, فلور باکتریایی روده, آنزیم های گوارشی و بافت روده در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 15، no. 3 ، pp. 13–29، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/961779/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button