Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

373
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

438
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات قارچ های میکوریز آربسکولار و سطوح آبیاری بر عملکرد و ویژگی های رشد درختان لیمو (Citrus aurantifolia) در داراب

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 32

چکیده

لیمو بدلیل تازه خوری و استفاده در بسیاری صنایع جانبی, از جمله صنایع غذایی و نیز ارزش اقتصادی بالا, در بین مرکبات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به منظور بررسی اثرات تلقیح با قارچ میکوریز آربسکولار تحت شرایط تنش و بدون تنش بر درختان لیمو, آزمایشی بصورت اسپلیت پلات و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار, طی دو سال, در داراب اجراء شد. پلات های اصلی شامل سه سطح آبیاری (60, 80 و 100درصد نیاز آبی لیمو) و پلات های فرعی شامل استفاده از مایه تلقیح قارچ میکوریزا آربسکولار در سه سطح صفر, 1000 و 2000 گرم به ازای هر درخت لیمو بود. مایه تلقیح قارچ میکوریزا مخلوطی از سه گونه Funneliformis mosseae, Rhizophagus irregularis, Claroideoglomus etunicatum بود. نتایج نشان داد که تنش رطوبتی صرفنظر از تلقیح یا عدم تلقیح قارچ میکوریزا, سبب کاهش معنی دار اکثر صفات اندازه گیری شده بجز کارایی مصرف آب که روند معکوسی را نشان داد, گردید. استفاده از قارچ میکوریزا صرفنظر از اعمال تنش رطوبتی, اکثر صفات اندازه گیری شده را افزایش داد, بطوری که استفاده از دو کیلوگرم قارچ میکوریز آربسکولار به ازای هر درخت سبب افزایش معنی دار عملکرد میوه, وزن میوه, کلروفیل برگ, غلظت فسفر برگ, رطوبت نسبی برگ, کارایی مصرف آب و کلنی سازی ریشه, بترتیب به میزان 22/1, 53/3, 42/0, 19/5, 15/3, 24/0 و 508 درصد شد. استفاده از قارچ میکوریزا تحت شرایط تنش ملایم و شدید رطوبتی, سبب بهبود برخی صفات گردید. از جمله عملکرد میوه را به ترتیب 20/2 و 37/6 درصد بهبود بخشید. بعنوان نتیجه گیری کلی می توان اظهار نمود که استفاده از قارچ میکوریزا علاوه بر تاثیر بر عملکرد و برخی ویژگی های رشد درختان, احتمالاً سبب افزایش مقاومت به تنش رطوبتی بواسطه بهبود غلظت فسفر و روابط آبی در گیاه, نظیر تنظیم اسمزی, هدایت هیدرولیکی آب و کنترل روزنه ای گردیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقت نیا، حسن، و رجالی، فرهاد. (1401). اثرات قارچ های میکوریز آربسکولار و سطوح آبیاری بر عملکرد و ویژگی های رشد درختان لیمو (Citrus aurantifolia) در داراب. زیست شناسی خاک، 10(1 )، 21-32. SID. https://sid.ir/paper/962618/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقت نیا حسن، رجالی فرهاد. اثرات قارچ های میکوریز آربسکولار و سطوح آبیاری بر عملکرد و ویژگی های رشد درختان لیمو (Citrus aurantifolia) در داراب. زیست شناسی خاک[Internet]. 1401؛10(1 ):21-32. Available from: https://sid.ir/paper/962618/fa

    IEEE: کپی

    حسن حقیقت نیا، و فرهاد رجالی، “اثرات قارچ های میکوریز آربسکولار و سطوح آبیاری بر عملکرد و ویژگی های رشد درختان لیمو (Citrus aurantifolia) در داراب،” زیست شناسی خاک، vol. 10، no. 1 ، pp. 21–32، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/962618/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button