مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

96
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات رویشی و بیوشیمیایی کاهو (Lactuca sativa L. ) در سیستم هیدروپونیک

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 24

چکیده

 بور یک عنصر ریز مغذی ضروری در گیاهان علی است ولی بیش بود آن در خاک و آب آبیاری مشکلات جدی در رشد و تولید گیاهان ایجاد می کند. از آن جایی که اسید سالیسیلیک به عنوان یک تنظیم کننده رشد گیاه محسوب می شود, کاربرد برون زای آن ممکن است اثرات نامطلوب بیش بود بور در کاهو (Lactuca sativa L. ) را تعدیل نماید. این آزمایش به منظور بررسی تاثیر بور و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی کاهو رقم, به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 1396 اجرا شد. تیمار های آزمایشی شامل سه سطح اسید سالیسیلیک (صفر, 5/0 و یک میلی مولار) و بور در سه سطح (05/0, 5/0 و یک میلی مولار) بودند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت بور در محلول غذایی, وزن تر و خشک برگ, سطح برگ, محتوای کلروفیل a, b, کل و کاروتنویید برگ کاهش یافت. بیشترین مقدار بور برگ و محتوای پرولین, قند محلول, فنول کل و نشت الکترولیت در گیاهان تغذیه شده با غلظت یک میلی مولار بور و یک میلی مولار اسید سالیسیلیک و کمترین مقدار در تیمار شاهد بور و اسید سالیسیلیک به دست آمد. بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز به ترتیب در غلظت یک و 5/0 میلی مولار بور به ثبت رسید. افزایش غلظت بور در محلول غذایی از 05/0 میلی مولار به یک میلی مولار, مقدار بور برگ را 3/9 برابر افزایش داد. نتایج این آزمایش نشان داد که بیش بود بور, رشد گیاه را به طور معنی داری کاهش داد و محلول پاشی با اسید سالیسیلیک نتوانست سمیت بور در کاهو را تعدیل نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مولایی لرد، ابراهیم، آذرمی، رسول، و اسماعیل پور، بهروز. (1399). تاثیر بور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات رویشی و بیوشیمیایی کاهو (Lactuca sativa L. ) در سیستم هیدروپونیک. علوم سبزی ها، 4(7 )، 13-24. SID. https://sid.ir/paper/962710/fa

    Vancouver: کپی

    مولایی لرد ابراهیم، آذرمی رسول، اسماعیل پور بهروز. تاثیر بور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات رویشی و بیوشیمیایی کاهو (Lactuca sativa L. ) در سیستم هیدروپونیک. علوم سبزی ها[Internet]. 1399؛4(7 ):13-24. Available from: https://sid.ir/paper/962710/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم مولایی لرد، رسول آذرمی، و بهروز اسماعیل پور، “تاثیر بور و اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات رویشی و بیوشیمیایی کاهو (Lactuca sativa L. ) در سیستم هیدروپونیک،” علوم سبزی ها، vol. 4، no. 7 ، pp. 13–24، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/962710/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button