مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

492
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات کیفیت و عملکرد غده سیب زمینی در واکنش به کاربرد ورمی کمپوست و کود کامل نانو

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 56

چکیده

ورمی کمپوست از فرآوری ضایعات آلی نظیر کود دامی, بقایای گیاهی و غیره توسط کرم های خاکی حاصل می شود و با داراء بودن عناصر غذایی, ویتامین ها, آنزیم ها, آنتی بیوتیک ها, بهبوددهنده های رشد و مواد هیومیکی می تواند موجب افزایش رشد و عملکرد گیاهان شود. نانو کودها نیز محصولات فنا وری نوینی هستند که با خاصیت رهاسازی آهسته عناصر غذایی به استفاده بهینه گیاه از این عناصر کمک قابل توجهی می کنند. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی تاثیر مقادیر ورمی کمپوست (صفر, سه, شش و نه تن در هکتار) و روش های مصرف کود کامل نانو (سوپرکود) (شاهد (بدون مصرف کود کامل نانو), مصرف به صورت کود آبیاری به میزان پنج کیلوگرم در هکتار, محلول پاشی به نسبت دو در هزار و مصرف به صورت کود آبیاری و محلول پاشی به صورت توام) بر کیفیت و عملکرد سیب زمینی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه محقق اردبیلی در سال زراعی 1397 به صورت فاکتوریل, در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که با کاربرد نه تن در هکتار ورمی کمپوست بالاترین مقادیر نشاسته, کلسیم, آهن, فسفر و عملکرد غده و کمترین مقدار نیترات غده به دست آمد. همچنین استفاده توام از دو روش مصرف به صورت کود آبیاری و محلول پاشی کود کامل نانو بیشترین تاثیر را بر روی این صفات نشان داد. به علاوه برهم کنش ورمی کمپوست و کود کامل نانو بر درصد لیزین و متیونین غده, درصد پروتیین و میزان پتاسیم غده معنی دار بود. با افزایش سطح ورمی کمپوست مقادیر این صفات افزایش یافت و در تمام سطوح کاربرد ورمی کمپوست, مصرف توام کود آبیاری و محلول پاشی کود کامل نانو بهترین تاثیر را بر این صفات داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برقی، علی، و قلی پوری، عبدالقیوم. (1399). تغییرات کیفیت و عملکرد غده سیب زمینی در واکنش به کاربرد ورمی کمپوست و کود کامل نانو. علوم سبزی ها، 4(7 )، 41-56. SID. https://sid.ir/paper/965224/fa

    Vancouver: کپی

    برقی علی، قلی پوری عبدالقیوم. تغییرات کیفیت و عملکرد غده سیب زمینی در واکنش به کاربرد ورمی کمپوست و کود کامل نانو. علوم سبزی ها[Internet]. 1399؛4(7 ):41-56. Available from: https://sid.ir/paper/965224/fa

    IEEE: کپی

    علی برقی، و عبدالقیوم قلی پوری، “تغییرات کیفیت و عملکرد غده سیب زمینی در واکنش به کاربرد ورمی کمپوست و کود کامل نانو،” علوم سبزی ها، vol. 4، no. 7 ، pp. 41–56، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/965224/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button