مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,230
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی مقایسه ای روش های آزمایشگاهی جداسازی جرب واروا از زنبور عسل بالغ

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 37

چکیده

 واروازیس ناشی از جرب واروا یکی از مهمترین بیماری های زنبور عسل بوده که به جهت شیوع سریع و ناگهانی باعث خسارت سنگین اقتصادی شده و همچنین با ضعیف نمودن کندو زمینه شیوع عفونت های ثانویه را فراهم می سازد. این پژوهش به منظور ارزیابی و مقایسه روش های آزمایشگاهی جداسازی و تشخیص آلودگی زنبوران بالغ به جرب واروا انجام شد. بدین جهت چهار کندو آلوده به این جرب تهیه و مورد استفاده قرار گرفت. همه نمونه گیری ها در اوایل فصل پاییز 1386 که بیشتر جرب های موجود در کند بر روی بدن زنبوران بالغ بسر می برند, انجام شد. در هر نمونه گیری 250 عدد زنبور در یک ظرف شیشه ای جمع آوری و مورد آزمایش قرار گرفتند. برای جداسازی جرب از زنبوران بالغ از روش تکان دادن با محلول های اتانول 70 درصد, اتر, بنزین, آب داغ و آب داغ همراه با دترجنت, شکر (به صورت شکر تجاری و پودر شکر) و حرارت استفاده شد. در اجرا, تمامی روش ها سه بار و هربار بر روی نمونه های جدید انجام شد. نتایج نشان داد که اتانول 70% با درصد کارایی %95.41±1.54 و پودر شکر با درصد کارایی %89.82±1.69 موثرترین روش ها در جداسازی جرب واروا از زنبوران بالغ بودند. مقایسه آماری نتایج حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-13.0 و آزمون مربع کای نشان داد که بین روش استفاده از اتانول %70 و روش استفاده از پودر شکر اختلاف آماری معنی داری وجود ندارد (P<0.05). ولی بین سایر روش ها با روش استفاده از اتانول 70 درصد اختلاف معنی دار از لحاظ آماری وجود دارد (P≤0.05). بین روش استفاده از پودر شکر با روش استفاده از شکر تجاری نیز اختلاف معنی داری مشاهده شد (P≤0.05). بنابراین توصیه می شود برای تشخیص دقیق و سریع وجود این جرب از اتانول %70 درصد یا پودر شکر استفاده شود. از آنجا که پودر شکر باعث مرگ زنبورها نشده و دارای قابلیت جداسازی بالا, کار برد و دسترسی آسان و نیز نداشتن پسماند سمی در محیط نسبت به سایر روش ها مزیت بهتری داشته و می توان از آن به عنوان یک روش درمانی واروازیس استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، حمیدرضا، تقدیری، محمد، کاظمی وردنجانی، عبدالرحیم، و تقی زاده، نیلوفر. (1388). ارزیابی مقایسه ای روش های آزمایشگاهی جداسازی جرب واروا از زنبور عسل بالغ. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 5(3 (مسلسل 24))، 31-37. SID. https://sid.ir/paper/97201/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی حمیدرضا، تقدیری محمد، کاظمی وردنجانی عبدالرحیم، تقی زاده نیلوفر. ارزیابی مقایسه ای روش های آزمایشگاهی جداسازی جرب واروا از زنبور عسل بالغ. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1388؛5(3 (مسلسل 24)):31-37. Available from: https://sid.ir/paper/97201/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا عزیزی، محمد تقدیری، عبدالرحیم کاظمی وردنجانی، و نیلوفر تقی زاده، “ارزیابی مقایسه ای روش های آزمایشگاهی جداسازی جرب واروا از زنبور عسل بالغ،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 5، no. 3 (مسلسل 24)، pp. 31–37، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97201/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button