مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,056
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از سطوح افزایشی گاودانه خام و عمل آوری شده بر عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 167

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر استفاده از گاودانه خام و عمل آوری شده بر عملکرد جوجه های گوشتی, در قالب طرح کاملا تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار اجرا گردید. تعداد 480 قطعه جوجه یک روزه به طور تصادفی در بین 40 واحد آزمایشی (12 قطعه در هر واحد) توزیع شدند. تیمارها شامل یک جیره شاهد ذرت و سویا, جیره های حاوی گاودانه خام, خیسانده شده در آب (دمای اتاق به مدت 72 ساعت), دانه خیسانده شده و اتوکلاو شده (120 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه) در سطوح مختلف افزایشی 5, 10 و 15 درصد در دوره آغازین, 10, 15 و 20 درصد در دوره رشد و 15, 20 و 30 درصد در دوره پایانی بود. مصرف خوراک, افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در سن 21-0 روزگی تحت تاثیر تغذیه با گاودانه قرار نگرفت. مصرف خوراک در سن 42-0 روزگی برای سطوح 15 و 20 درصد گاودانه خام و 20 درصد عمل آوری شده با آب و در 49-0 روزگی برای سطوح 20 و30 درصد گاودانه خام و 30 درصد گاودانه عمل آوری شده با آب و اتوکلاو, در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05). اضافه وزن روزانه و میانگین وزن بدن کلیه گروه ها در سن 42-0 و 49-0 روزگی به طور معنی داری کمتر از شاهد بود (P<0.05). سطوح 20 درصد گاودانه خام و عمل آوری شده با آب و اتوکلاو در 42-0 روزگی و همچنین کلیه تیمارها در سن 49-0 روزگی ضریب تبدیل بالاتری نسبت به شاهد داشتند (P<0.05). راندمان لاشه در جیره های حاوی 15 و20 درصد دانه اتوکلاو شده و 15 درصد گاودانه خام مشابه شاهد بود. تمامی سطوح گاودانه اتوکلاو شده (15, 20 و 30) و 30 درصد گاودانه خیسانده شده در آب نسبت به گروه شاهد, وزن کبد و صفرای بالاتری داشتند (P<0.05). وزن لوزالمعده صرفا در جیره حاوی 30 درصد گاودانه عمل آوری شده با آب نسبت به شاهد بالاتر بود (P<0.05). جیره حاوی 20 درصد دانه اتوکلاو شده وزن بورس بالاتری از شاهد داشت (P<0.05). درصد چربی محوطه شکمی نیز تحت تاثیر تغذیه با گاودانه نبود. نتایج این تحقیق نشان داد که در صورت وجود توجیه اقتصادی گاودانه را به صورت خام و اتوکلاو شده می توان در سطوح 5, 10 و 15 به ترتیب در دوره آغازین, رشد و پایانی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طیبی، پژمان، شیوازاد، محمود، قیصری، عباسعلی، طغیانی، مجید، و زمانی، فرشاد. (1387). تاثیر استفاده از سطوح افزایشی گاودانه خام و عمل آوری شده بر عملکرد جوجه های گوشتی . علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(3)، 159-167. SID. https://sid.ir/paper/9748/fa

    Vancouver: کپی

    طیبی پژمان، شیوازاد محمود، قیصری عباسعلی، طغیانی مجید، زمانی فرشاد. تاثیر استفاده از سطوح افزایشی گاودانه خام و عمل آوری شده بر عملکرد جوجه های گوشتی . علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(3):159-167. Available from: https://sid.ir/paper/9748/fa

    IEEE: کپی

    پژمان طیبی، محمود شیوازاد، عباسعلی قیصری، مجید طغیانی، و فرشاد زمانی، “تاثیر استفاده از سطوح افزایشی گاودانه خام و عمل آوری شده بر عملکرد جوجه های گوشتی ،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 3، pp. 159–167، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9748/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button