در این کارگاه مباحثی همچون با آشنایی پایگاه های معتبر بین المللی ، آشنایی با ISI , SCOPUS، آشنایی با شناسایی نشریات معتبر، آشنایی با نحوه جستجو، آشنایی با ترفندهای جستجو مطرح میگردد
پایگـاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی
زمان
اسفند
1403
خانم دکتر مژده عزیزی (دکترای مهندسی مواد و متالوژی، عضو هیات علمی جهاددانشگاهی)
ثبت نام
(این نشست در 1400/08/04 برگزار شده است)
در طول تاریخ مشاغل و حرفه هایی ناپدید و در عوض مشاغل جدیدی در بازار کار جایگزین آنها شده اند. برای مثال، دیگر نیازی به روشن کننده لامپ های گازی در خیابان ها وجود ندارد. برخی مشاغل تکامل یافتند که به عنوان نمونه می توان کشیدن دندان را نام برد. صاحبان این شغل اکنون با عنوانی چون دندانپزشک به جامعه خدمت می کنند. مشاغلی نظیر توزیع شیر، روزنامه و یا تهیه پرینت نیز رو به افول گذاشته اند. در کنار مشاغل رو به افول، مشاغل جدیدی مانند طراحی وب، ورزش حرفه ای، مشاوره رسانه ای و زیست فناوری وجود دارند که تا چند سال پیش حتی نامی از آن ها نبود. آینده نیز با چنین تغییراتی روبرو خواهد بود و انتظار می رود در حوزه هایی مانند مواد نوین، فناوری اطلاعات، انرژی های جایگزین و تجارت جهانی مشاغل نوینی ظهور کنند.
پیشرفت فناوری در حال حاضر تقریباً قابل تشخیص است، زیرا ما نه تنها از مواد سنتی با کارایی بیشتری استفاده می کنیم، بلکه در حال خلق مواد جدید با پارامترهای از پیش تعیین شده هستیم. این پیشرفت ها به بهبود چشمگیر کیفیت محصول، عمدتاً در صنعت هوافضا، مهندسی مکانیک و ساخت وساز کمک خواهد کرد. مواد کامپوزیت یا مواد ترکیبی ناهمگون که متشکل از یک جزء تقویت کننده و یک ماتریس هستند و بهبود مقاومت، وزن و پلاستیسیتی را نوید می دهند، علم مواد را با تحولی شگرف روبرو خواهند ساخت. در آینده سازه های کامپوزیتی می توانند حاوی اجزای هوشمند (کنترلگرها و ریزتراشه ها) نیز باشند که به کاربر اجازه می دهد تا خصوصیات وسیله یا مثلاً اتاق را به وضعی که دوست دارد تغییر دهد. حاصل این تحولات پدید آمدن محیط زیست فعال (محیط کار، زندگی و مطالعه قابل کنترل توسط سیستم های هوشمند یا کاربر) خواهد بود که می توان آن را بسته به سلیقه شخصی تغییر داد. چنین دنیایی مشاغل جدیدی را طلب خواهد کرد پیش بینی می شود که اشتغال مهندسان مواد از سال 2016 تا 2026 ، دو درصد رشد کند. مهندسان مواد برای طراحی مواد جدید برای استفاده در صنایع سنتی، مانند صنایع هوافضا و صنایع متمرکز بر محصولات جدید پزشکی یا علمی مورد نیاز خواهند بود. با این حال، اکثر مهندسان مواد در صنایع تولیدی کار می کنند، که انتظار می رود بسیاری از آنها با کاهش یا تغییر کمی در اشتغال مواجه شوند. انتظار می رود تقاضا برای مهندسان مواد از زمینه های رو به رشد مانند مهندسی پزشکی و چاپ سه بعدی باشد. به عنوان مثال، تخصص مهندسان مواد در کمک به مهندسان پزشکی برای توسعه مواد جدید برای ایمپلنت های پزشکی بسیار مهم است. شرکتهای تحقیق و توسعه به طور فزاینده ای مهندسین مواد را به کار می گیرند زیرا کاربردهای جدید فناوری مواد را در محصولات مصرفی، فرآیندهای صنعتی و دارو کشف می کنند.
جهت مشاهده فایل ویدئو این نشست کلیک نمایید.
محتوای مرتبط
ویدئوی آموزشی
اسفند ماه
آقای دکتر نادر آل ابراهیم
آقای دکتر عبدالصمد کرامت فر
آقای دکتر علی منتظری (عضو هیات علمی جهاددانشگاهی)
آقای دکتر ایوب سخائی (مدرس دانشگاه علامه طباطبائی تهران)
خانم محدثه رفیعی
خانم دکتر الهه وحیدی
خانم دکتر فاطمه مهاجر
خانم دکتر لادن بیات