اینترنت اشیاء چیست؟
اینترنت امکان دسترسی به اطلاعات را در نقاط مختلف جهان فراهم می کند. انقلاب دیجیتالی همه چیز از جمله رفتارها و سبک زندگی را تغییر داده است. استفاده از اینترنت در سال های اخیر تغییر کرده است. با ظهور وب دو کاربران می توانند خوشان در اینترنت محتوا ایجاد کنند، محتوا را تغییر دهند و آن را به اشتراک بگذارند. علاوه بر آن، مکان یاب ها، حسگرها و ارتباطات بی سیم امکان برقراری ارتباط بین افراد و اشیا را فراهم کرده است.
توسعه فناوری هایی مثل نانو الکترونیک، تلفن های هوشمند و شبکه های ابری موجب شده تا مفهوم و امکانی به اسم اینترنت اشیاء به وجود بیاید.
اینترنت اشیاء یا Internet Of Thingsبر بیشتر کسب و کارها و صنایع اثر داشته است. به لوازم، اشیاء و تمامی مواردی که با دسترسی به اینترنت فعال می شوند، اینترنت اشیاء گفته می شود. در اینترنت اشیاء، اشیا به هم متصل شده و می توانند از راه شبکه های عمومی یا خصوصی با پروتکل اینترنت را درک کنند، ارتباط برقرار کنند و با هم به اشتراک بگذارند. بر اساس پیش بینی های انجام شده، تعداد اشیا متصل به اینترنت تا سال 202 به حدود 26 میلیارد خواهد رسید. اینترنت اشیا باعث انقلابی در حوزه های مختلف از جمله حوزه پزشکی و مراقبت شده است.
برگزاری ششمین دورۀ لیگ اینترنت اشیا ایران
ششمین دوره لیگ اینترنت اشیا ایران برگزار خواهد شد. مخاطبان این دوره استارتاپها و شرکتهای فعال در اینترنت اشیا، دانشجویان و علاقمندان دارای ایده و طرح در حوزه اینترنت اشیا، مدیران و سیاست گذاران در اکوسیستم اینترنت اشیا کشور، شتابدهنده گان و نهادهای پشتیبان توسعه در اکوسیستم نوآوری، علم و فناوری کشور و مدیران و افراد حرفهای شاغل در شرکتهای فعال در اکوسیستم اینترنت اشیا کشور هستند.
علاقمندان برای شرکت در رویداد ملی اینترنت اشیاء ایران لازم است به وبسایت آیوتیک مراجعه و ثبت نام کنند. سپس طرح اولیه خود را برای شرکت در مسابقه ارسال نمایند. ثبت نام به صورت تیمی است. طرحهای ثبت نام شده مورد ارزیابی اولیه قرار گرفته و سپس طرحهای منتخب با توجه به منطقه ثبتنامی (شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز) در هر منطقه با هم رقابت خواهند کرد. پس از برگزاری رقابت منطقهای، تیمهای برگزیده هر منطقه به فینال خواهند رفت و در آخر سه تیم برگزیده این دوره رقابتهای لیگ اینترنت اشیا، در روز برگزاری مسابقه فینال مشخص خواهند شد.
ثبت نام در دوره لیگ اینترنت اشیا
دریافت اطلاعات بیشتر در مورد لیگ اینترنت اشیاء
منابع:
میرپارسا، فاطمه، و میرزایی، اباسط. (1401). کاربرد اینترنت اشیا در بیمارستان ها (نامه به سردبیر). مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد، 17(2 )، 163-164. SID. https://sid.ir/paper/1009428/fa
رونقی، محمدحسین، و حسینی، فروغ السادات. (1397). شناسایی و رتبه بندی خدمات اینترنت اشیا در حوزه سلامت. مدیریت سلامت، 21(73 )، 106-117. SID. https://sid.ir/paper/130260/fa
روحانی، سعید، صداقت، هادی، و محمدیان، ایوب. (1399). شناسایی و رتبه بندی کاربردهای تحلیل عظیم داده مبتنی بر اینترنت اشیا. مدیریت بازرگانی، 12(4 )، 865-887. SID. https://sid.ir/paper/955276/fa