مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,279
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

997
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات شوری خاک و تاثیر آن بر عملکرد محصولات عمده زراعی در دشت قزوین

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 37

چکیده

 در مناطق خشک و نیمه خشک, شوری خاک عامل اصلی محدود کننده توسعه کشاورزی و تولید گیاهان زراعی و باغی به شمار می رود. به منظور بررسی تاثیر تغییرات کاربری اراضی بر افزایش شوری خاک و اثر تنش های شوری بر عملکرد محصولات زراعی مهم, مطالعه ای در دشت قزوین با طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گردید, تصاویر ماهواره ای مربوط به سال های 1987 و 2002 مورد استفاده قرار گرفتند. سپس تغییرات میزان شوری خاک پس از گذشت 15 سال با هم مقایسه گردید و مشاهده شد شوری خاک در اراضی مورد مطالعه در اثر تغییر کیفیت آب آبیاری و افت سطح ایستابی منابع آب های زیرزمینی به شدت افزایش یافته و وسعت اراضی شور در منطقه حدود 8 درصد افزوده شده است. چهار سطح شوری خاک در چهار منطقه به عنوان شاهد, برای بررسی تاثیر افزایش شوری بر میزان عملکرد محصولات گندم, جو, گوجه فرنگی, یونجه و سیب زمینی در سالهای زراعی 1366-1365 و 1382-1381 انتخاب شد. نتایج نشان داد تغییرات شوری تاثیر معنی داری بر عملکرد محصولات زراعی داشت. در هر دو دوره, افزایش شوری عملکرد محصولات زراعی را کاهش داد. به طور کلی تاثیر شوری بر عملکرد محصولات گفته شده در سطح 1% معنی دار بوده و باعث کاهش عملکرد محصولات زراعی شامل گندم, جو, یونجه, سیب زمینی و گوجه فرنگی به میزان 22,‏ 20, 40, 50 و 27 درصد گردیده است. بنابراین تغییر کاربری و مدیریت طی سالهای گذشته موجب شوری بیشتر خاکها شده و این عامل موجب کاهش عملکرد محصول گردیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خاقانی، رقیه، محمودی، شهلا، پذیرا، ابراهیم، و مسیح آبادی، محمدحسن. (1391). بررسی تغییرات شوری خاک و تاثیر آن بر عملکرد محصولات عمده زراعی در دشت قزوین. تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی (علوم زراعی)، 4(3 (پیاپی 10))، 27-37. SID. https://sid.ir/paper/232071/fa

    Vancouver: کپی

    خاقانی رقیه، محمودی شهلا، پذیرا ابراهیم، مسیح آبادی محمدحسن. بررسی تغییرات شوری خاک و تاثیر آن بر عملکرد محصولات عمده زراعی در دشت قزوین. تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی (علوم زراعی)[Internet]. 1391؛4(3 (پیاپی 10)):27-37. Available from: https://sid.ir/paper/232071/fa

    IEEE: کپی

    رقیه خاقانی، شهلا محمودی، ابراهیم پذیرا، و محمدحسن مسیح آبادی، “بررسی تغییرات شوری خاک و تاثیر آن بر عملکرد محصولات عمده زراعی در دشت قزوین،” تولید گیاهان زراعی در شرایط تنش های محیطی (علوم زراعی)، vol. 4، no. 3 (پیاپی 10)، pp. 27–37، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/232071/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا