روزه داری اسلامی، تجربه ای معنوی است که احتمالا با تغییرات جسمی از جمله تغییر در میزان و نوع چربیهای خون همراهی دارد.جهت کشف این تغییرات احتمالی نمونه ای شامل 100 مرد 64-22 ساله و 10 زن یائسه به شیوه غیر احتمالی آسان انتخاب شده و در سه مرحله: پیش از آغار رمضان، روز 14 و روز 28 رمضان، خونگیری و اندازه گیری TG، Chol. و HDL-C صورت گرفت. خونگیری در مرحله اول در ساعات صبح و پس از 14-10 ساعت ناشتایی و در مراحل دوم و سوم، پیش از افطار و پس از 12-10 ساعت ناشتایی انجام گرفت. در هر مرحله، دو نوبت یادآمد غذایی گرفته شده و کربوهیدرات- پروتئین- چربی و انرژی غذایی محاسبه شد. پس از کنار گذاشتن موارد هیپرلیپیدمی ثانویه، بیماری حاد، سابقه بستری در سه ماه اخیر یا مصرف داروهای موثر بر الگوی چربیهای خون، داوطلبان بر اساس TG و Chol مرحله اول به دو گروه نرمال لیپید و هیپرلیپیدمیک طبقه بندی شدند.نتایج به دست آمده از آنالیز، کاهش معنادار TG در روزهای 14 و 28 رمضان نسبت به مقدار اولیه (P<0.001, p<0.002) و کاهش معنادار HDL-C در روز 28 نسبت به مقدار اولیه (P<0.005) را نشان می دهد. تغییرات HDL-C, chol, TG در گروههای سنی مختلف، افراد سیگاری یا غیر سیگاری، افراد نرمال و هیپرلیپیدمیک و الگوی غذایی متفاوت، تفاوت معناداری را نشان نمی دهد.با توجه به اهمیت تغییرات فوق به ویژه در افراد در معرض خطر بیماریهای عروق کرونر، انجام تحقیق در زمینه مدت تداوم تغییرات فوق پیشنهاد شده است.