نتایج جستجو

191

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

20

انتقال به صفحه



فیلترها/جستجو در نتایج    

فیلترها

سال

بانک‌ها




گروه تخصصی







متن کامل


مرکز اطلاعات علمی SID1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    0
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    58-68
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    344
  • دانلود: 

    34
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 344

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

پیغامی ا.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1363
  • دوره: 

    20
  • شماره: 

    4-1
  • صفحات: 

    51-56
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    278
  • دانلود: 

    34
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 278

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

فاطمی ح.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1364
  • دوره: 

    53
  • شماره: 

    2-1
  • صفحات: 

    29-37
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    268
  • دانلود: 

    34
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 268

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نویسندگان: 

پیغامی ا.

نشریه: 

پژوهشی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1365
  • دوره: 

    -
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    224
  • دانلود: 

    34
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 224

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
همکاران: 

علیرضا-احمدی

کارفرما: 

جهاد دانشگاهی

اطلاعات : 
  • تاریخ پایان: 

    تابستان 1369
تعامل: 
  • بازدید: 

    880
کلیدواژه: 
چکیده: 

باکتری P.syringae pv.syringae در سال 1361 برای اولین بار در ایران از درختان زردآلوی مبتلا به بیماری شانکرباکتریایی توسط بهار و همکاران در مناطقی از استان اصفهان مشاهده و جدا گردید. مطالعات مقدماتی (رحیمیان 1368، شمس بخش 1367 و بناپور و همکاران 1368) در استانهای کرمان و مازندران و تهران حاکی از وجود این باکتری در این استانها روی میزبانهای متعددی از جمله زردآلو، هلو، گوجه، گندم و چند گیاه زینتی میباشد.معالجه و پیشگیری بیماری شانکرباکتریایی درختان میوه هسته دار با استفاده از روشهای: انتخاب پایه مقاوم، تغییر زمان هرس، مبارزه فیزیکی و شیمیایی و مصرف آنتی بیوتیکها مانند استرپتومایسین متداول است. البته کاربرد آنتی بیوتیکها در شرایط مزرعه مشکلاتی را بهمراه دارد و منجر به بروز سوشهای مقاوم باکتری بیماریزا میشود.در این بررسی به منظور کنترل بیولوژیک باکتری P.s.pv.syringae عامل بیماری شانکرباکتریایی درختان میوه هسته دار 3 ایزوله باکتری (ایزوله های ختمی، گیلاس و زرآلو) با عصاره اندامهای 12 گونه گیاهی به شرح زیر مورد ارزیابی قرار گرفته است:انجیر (Ficus carica L.)، سیر (Allium sativuml)، علف شور (salsola lanata)، اشنان (seidletzia rosmarinus)، درمنه (Atremisia herba-alba)، ختمی (Althaea officinalis)، توت (Morus abla)، شاه توت (Morus higral)، باریجه (Ferula gommos Boiss) و اسپند (Peganum harmala) ارزیابی بررسی خاصیت ضدباکتریایی عصاره های گیاهی از طریق روشهای:1- آزمون دیسک کاغذی، 2- آزمون کدورت سنجی، 3- آزمون استفاده توام عصاره و سوسپانسون باکتری، 4- آزمون گیاه محک (مینا چمنی) (Bellis perennis) 5- آزمون تین لایرکروماتوگرافی، انجام گرفته است.نتایج حاصل از این بررسی نشان داده است که عصاره گیاهان سیر و میوه اسپند در مقایسه با سایرعصاره ها از قدرت بازدارندگی از رشد باکتریایی بیشتری برخوردار بوده و اثر بازدارندگی از رشد باکتریایی آنها با اثر آنتی بیوتیک استرپتومایسین (غلظت 1000 پی پی ام) برابری می کند نتایج بررسیهای اولیه با روش TIC نشان میدهد که احتمالا اثر عصاره گیاه سیر روی ایزوله های ختمی، گیلاس و زردآلو ترکیباتی با Rf های 0.057 و 0.78 و 0.89 مربوط داده است. همچنین بنظر میرسد که Rf مواد بازدارنده رشد عصاره میوه اسپند روی ایزوله ختمی (0.51 و 0.73)، ایزوله گیلاس (0.13 و 0.33 و 0.51) و ایزوله زردآلو 0.33 میباشد.در این بررسی عصاره اندامهای گیاهان درمنه، ختمی و میوه ختمی روی ایزوله های مورد بررسی اثربازدارندگی از خود نشان ندادند، ولی عصاره های اندامهای گیاهان انجیر، اشنان، علف شور و توت از قدرت بازدارندگی از رشد ضعیفی روی ایزوله های باکتری مورد بررسی داشته اند. ترکیبات عصاره های اندامهای گیاهان اسپند، باریجه، شاه توت و آنابازیس از قدرت ضدباکتریایی نسبتا خوبی برخوردار بوده است.اثر بازدارندگی از رشد باکتریایی عصاره های گیاهی نشان میدهد که قدرت بازدارندگی عصاره ها با توجه به نوع اندام گیاهی و گونه گیاه مورد بررسی با یکدیگر متفاوت میباشند بطوریکه اثر بازدارندگی از رشد باکتریایی اسپند و میوه اسپند با یکدیگر مساوی نبوده و میوه اسپند از قدرت بازدارندگی از رشد بیشتری برخوردار است. همچنین بررسی قدرت بازدارندگی از رشد باکتریایی دو گونه گیاه آنابازیس A. setifer, A.aphylla نشان میدهد که گونه A.setifer نسبت به گونه A.aphylla تاثیر بیشتری داشته است.بررسی اثر آنتاگونیستی دو گونه باکتری آنتاگونیست: E.h.pv.ananas, Erwinia herbicola Pv.herbicola روی سه ایزوله باکتری (ایزوله های ختمی، گیلاس و زردآلو) با 4 روش (1 و 2 و 3 و 4) فوق الذکر مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این بررسی مشخص گردید که پاتوار E.h.pv.ananas در شرایط آزمایشگاه قادر به کنترل فعالیت به باکتری P.s.pv.syringae میباشد. نتایج حاصل از این بررسی با گزارش (Scherff 1973) در مورد خاصیت آنتاگونیستی و کاربرد این باکتری در مبارزه بیولوژیک علیه باکتری P.s.PV.glycinea همسویی دارد.در بین روشهای مورد بررسی آزمون دیسک کاغذی روش مطلوبی برای ارزیابی اثر ضدباکتریایی عصاره ها میباشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 880

نویسندگان: 

برادران شکوهی سیروس

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1379
  • دوره: 

    43
  • شماره: 

    176-175
  • صفحات: 

    25-62
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    858
  • دانلود: 

    467
کلیدواژه: 
چکیده: 

تبریز از دیرباز، از زمان سفر مارکوپولو به لحاظ داشتن باغها شهره آفاق بود. «اوزون حسن» و «سلطان یعقوب» آق قویونلو باغهای «هشت بهشت» و «عشرت آباد» را احداث نمودند. و سلسله های بعدی و بزرگان واعیان شهر، دهها باغ بزرگ و کوچک نیز بر باغهای موجود افزودند تازمان قاجاریه که مرحوم عباس میرزا، نایب السلطنه در باغ «عشرت آباد» «باغ شمال» عماراتی نو انداخت و «باغ صفا» را در دامنه کوه سرخاب بر باغهای موجود افزود. «باغ صفا» چنانکه از نامش پیداست، دامنه کوه «عون بن علی» - عینالی - و شمال کوی سرخاب را تفرجگاه کوی و شهر ساخت و به سبب برخورداری از قنوات «حسن پادشاه» و «شاه چلبی» و «خواجه علی بیگ» و باغهای «توتستان» «باغ پسته» و«زردآلو» و باغ بزرگ و «جوان» که همه به نام «صفا باغی» خوانده می شدند، به آن برتری خاصی بخشید؛ چنانکه نادر میرزا می نویسد: «چون آن جایی به جهان کمتر بود» و یک سیاح انگلیسی بعد از دیدار باغ چنان واله و شیدای آن شد که چون نتوانست آن زیبایی را درنظم کشد به ناچار سروده ای را به نثر آورد که: «بوستان معطر، باغهای زیبا و جویهای روان را بنگر، آیا اینجا نقطه ای سکونت برای قهرمانان نیست؟ زمین به سان مخمل و هوا معطر است گویی گل سرخ سهمی از عطر خود را به آب جویبارها نثار کرده است». «باغ صفا» قریب به هفتاد سال از آغاز آبادان بود تا بر اثر زلزله و بی توجهی ها ، عمارتش فرو افتاد و هفتاد سال دیگر باغش گرفتار خزان روزگار شد. حدود سالهای 1330 شمسی به تدریج زمینش تقطیع و تفکیک و بر خلاف ضوابط به معرض بیع وشری درآمد و دیری نکشید که قسمتی از خیابان «سرباز شهید»، «کوچه و گذر صفا باغی» و قسمتی از «قبرستان حسینیه» جایگزین باغ گردید. تا جایی که امروز جز نام و خاطره ای از آن باقی نمانده است!

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 858

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 467 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1379
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    4-3
  • صفحات: 

    147-156
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1057
  • دانلود: 

    385
چکیده: 

تحمل به سرما در پنج رقم زردآلو ("شاهرودی"، "جهانگیری"، "نصیری"، "نوری" و "شماره 35") در ایستگاه تحقیقات باغبانی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی کرج مطالعه گردید. در سال 1375 اثرات تیمارهای مربوط به تنش آبی روی تغییرات قندهای محلول و پرولین در برگ تعیین گردید. در سال 1376 درصد شکوفایی گل، هدایت الکتریکی عصاره جوانه های گل و درصد خسارت بهاره گل ها در درختان تحت تنش آبی و درختان شاهد بررسی شد. نتایج نشان دادند که مواد قندی محلول در برگ ها در طول ماه های پاییز ذخیره می شوند. هدایت الکتریکی و نشت یون ها (Ca++, K+) در شرایط تنش آبی و با مقایسه با شاهد کاهش یافتند. شرایط تنش آبی همبستگی مثبت و معنی دار بین درصد خسارت بهاره و هدایت الکتریکی عصاره های جوانه های گل نشان داد. در سال 1376 بالاترین خسارت بهاره در رقم "شماره 35" و حداقل خسارت در رقم "شاهرودی" مشاهده شد. به نظر می رسد که هدایت الکتریکی عصاره جوانه های گل رقم "شماره 35" با درصد خسارت بهاره مربوط باشد. تغییرات فصلی قندها و اسیدهای آمینه در برگ های زردآلو با توجه به موضوع قدرت حوزه در گل و میوه های تازه تشکیل شده و تحمل آن ها به سرما بحث گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1057

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 385 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1379
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    4-3
  • صفحات: 

    109-118
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1068
  • دانلود: 

    385
چکیده: 

به منظور به تاخیر انداختن زمان باز شدن جوانه های گل درختان زردآلوی ارقام "رویال" و "اردوباد" از روغن سویا در غلظت های 0%، 5%، 10% و 15% پس از امولسیونه شدن در سدیم کربوکسی متیل سلولز در سال های 1375 و 1376 استفاده شد. در این آزمایش سرعت نمو جوانه های گل و زمان آغاز شکوفه کردن مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه آزمایش نشان داد که روغن سویا باعث کاهش رشد جوانه های گل و تاخیر در شکوفه کردن درختان زردآلو شد. محلول پاشی با غلظت 15% (V/V) روغن سویا باعث شش روز تاخیر در باز شدن گل های درختان تیمار شده نسبت به درختان شاهد گردید. همچنین محلول پاشی با روغن سویا موجب افزایش مقاومت به سرمای جوانه های گل شد به طوری که بیشترین جوانه های آسیب دیده مربوط به شاهد معادل 25% و کمترین میزان مربوط به تیمار 15% روغن سویا معادل 5% بود. اندازه گیری میزان دی اکسید کربن و اتیلن داخل جوانه ها نشان داد که میزان دی اکسیدکربن در اثر کاربرد روغن سویا به طور معنی داری افزایش یافت. کاربرد روغن سویا هر چند موجب آسیب رسی به جوانه های گل گردید و تراکم آنها را کاهش داد ولی اثر نامطلوبی روی میوه بندی و محصول نهائی نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1068

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 385 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1379
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    2-1
  • صفحات: 

    83-90
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    1013
  • دانلود: 

    393
کلیدواژه: 
چکیده: 

به منظور تعیین اثر دما بر جوانه زنی دانه گرده تاثیر سه دمای 5، 15 و 20 درجه سانتیگراد بر درصد جوانه زنی دانه گرده در سه رقم زد آلو،(Prunus armeniaca L.)  آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. بدین منظور در مرحله D فنولوژیک (غنچه بسته)، شاخه های حاوی جوانه گل از سه رقم "شصتمی یک"، "درشت ملایر" و "قرمز شاهرودی" در ایستگاه تحقیقات باغبانی سهند برداشت و در آزمایشگاه پس از جمع آوری دانه های گرده و کشت آن ها در تیمارهای مختلف دما در داخل محیط کشت، روند جوانه زنی توسط میکروسکپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که اثرهای دما و رقم در جوانه زنی دانه گرده معنی دار بود. همچنین اثر برهمکنش دما × رقم نیز معنی دار شد. درصد جوانه زنی دانه گرده در هر سه رقم در دمای 5 درجه سانتی گراد پایین بوده به طوری که درصد جوانه زنی در دمای 5 با دماهای 15 و 20 درجه سانتی گراد اختلاف معنی داری نشان داد. بیشترین درصد جوانه زنی در رقم "درشت ملایر" و کمترین آن مربوط به رقم "شصتی یک" بود. با این وجود در دمای 5 درجه سانتی گراد رقم "قرمز شاهرودی" نسبت به رقم "درشت ملایر" بدون داشتن اختلاف معنی دار درصد جوانه زنی بالایی داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1013

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 393 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1380
  • دوره: 

    15
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    55-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1708
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

در این پژوهش به منظور بررسی کیفیت و ماندگاری کشمش و برگه زردآلو آنها را در سه نوع لفاف پلاستیکی متداول برای دسته بندی مواد غذایی (پلی آمید - پی.وی.سی، پلی اتیلن - سلولز و BOPP)، در شرایط معمولی یا خلا بسته بندی کرده و با نمونه های بسته بندی شده در جعبه های مقوایی متداول برای بسته بندی خشکبار و صادرات آن، مقایسه شدند. نمونه تیمارهای مختلف بسته بندی ها در دو دمای 15 و 30 درجه سانتیگراد به مدت 8 ماه نگهداری شد. میزان رطوبت، قهوه ای شدن و بار میکروبی نمونه ها در زمان صفر، 4 و 8 ماه نگهداری اندازه گیری شدند. صفتهای بافت، رنگ، شکل ظاهری، طعم و پذیرش کلی نیز به روش هدونیک در زمانهای مذکور مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد که اثر نوع بسته بندی بر مقدار رطوبت، قهوه ای شدن، بافت، شکل ظاهری، طعم، پذیرش کلی (P<0.01) و رنگ نمونه ها (P<0.05) معنی دار است. تاثیر درجه حرارت و زمان نگهداری نیز بر تمام صفات مورد ارزیابی معنی دار بود (P<0.01) اما حضور یا غیاب اکسیژن تاثیری بر صفات مختلف نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1708

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
litScript