نتایج جستجو

104

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

11

انتقال به صفحه



فیلترها/جستجو در نتایج    

فیلترها

سال

بانک‌ها



گروه تخصصی







متن کامل


مرکز اطلاعات علمی SID1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    0
  • دوره: 

  • شماره: 

  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    753
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

سیستم جدید اکسایش- کاهش پرسولفات پتاسیم جهت پلیمریزاسیون پیوندی منومرهای وینیلی بررسی شده است. در این مطالعه سیستم پرسولفات پتاسیم به عنوان آغازکننده پلیمریزاسیون پیوندی اکریلونیتریل (AN) روی نشاسته (Sta) با سیستم اکسایش- کاهش پرسولفات پتاسیم (I) در محیط آبی انجام گرفته است و مشخص شده است که هم در صد پیوند و هم سرعت پیوند تا حدی به غلظتI , AN , Sta  , Sta/H2O و دما و زمان واکنش بستگی دارد. سینتیک پلیمریزاسیون پیوندی AN روی Sta درمحیط آبی توسط روش کجلدال (تعیین کیفی و کمی مقدار ازت) و سینتیک هموپلیمریزاسیون AN روی همان سیستم بوسیله تیتراسیون برومومتری مطالعه شده است (اندازه گیری منومر باقی مانده است). روابط سرعت (سرعت پلیمریزاسیون پیوندی و سرعت هموپلیمریزاسیون) به صورت زیر به دست آمده و مکانیسم مناسبی پیشنهاد گردیده است.  Rg = k×[AN] 1.185×[I] 0.499×[Sta] 0.497 Rh = k×[AN] 1.359×[I] 0.436. همچنین کوپلیمر پیوندی توسط اسپکتروسکوپی مادون قرمز بررسی شده است. انرژی فعال سازی کل در محدوده دمای °C65-40 برابر kJ/mol 95/59 تعیین شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 753

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1380
  • دوره: 

    14
  • شماره: 

    1 (پیاپی 51)
  • صفحات: 

    39-44
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1813
  • دانلود: 

    509
چکیده: 

از سال 1375 تاکنون الیاف آکریلیک از راه کوپلیمر شدن دوغابی حدود 94 درصد مونومر آکریلونیتریل و 6 درصد متیل متاکریلات به عنوان یک کومونومر برای ساختن یک پلیمر حجیم و افزایش رنگ پذیری الیاف آکریلیک در یک فرایند پیوسته به وسیله آغازگرهای اکسایشی - کاهشی (پتاسیم پرسولفات و سولفات مضاعف آمونیوم - آهن) تهیه می شود. از دوغاب حاصل پس از یک رشته عملیات مثل خنثی کردن، شستن و خشک کردن پلیمر اکریلیک به صورت پودر سفید رنگ بدست می آید. این پلیمر در دی متیل فرمامید حل شده و تبدیل به الیاف آکریلیک می شود. از سال 1377 پیشنهاد شد که متیل متاکریلات به وسیله مونومر وینیل استات که در مجتمع پتروشیمی اراک تولید می شود جایگزین گردد. بنابراین، در کار پژوهشی حاضر در شرایط مشابهی با کارخانه از آکریلونیتریل و متیل آکریلات استفاده شد و به روش آزمایشگاهی و ناپیوسته آکریلونیتریل و وینیل استات به صورت کوپلیمر درآمد. سسپس، به کمک طیف سنجی IR و اندازه گیری گرانروی برای مشخص شدن میزان پیشرفت واکنش، اثر برخی از عوامل مهم مثل غلظت وینیل استات، زمان و دمای واکنشها و اثر دور همزن راکتور بر آن بررسی و بهترین شرایط بدست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1813

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 509 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    125-138
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2366
  • دانلود: 

    584
چکیده: 

پکتین به عنوان ماده ایجاد کننده ژل، قوام دهنده، بافت دهنده، امولسیون کننده و تثبیت کننده، در بسیاری از مواد غذایی کاربرد دارد. تفاله چغندرقند، که پس از استخراج قند از چغندر حاصل می شود، منبعی سرشار از پکتین است. هدف از این پژوهش، ارائه روشی خاص برای استخراج پکتین از تفاله چغندر، و نیز بهبود خواص عملکرد پکتین استخراجی به منظور افزایش کاربرد آن بود. نخست تفاله چغندر، خشک شده و به صورت پودر در آورده شد. سپس در شرایط اسیدی با pH برابر 1 و 1.5، و در دمای 80 و 90 درجه سانتی گراد، و طی زمان های استخراج 1، 2، 3 و 4 ساعت، عمل استخراج پکتین از تفاله انجام شد. بیشترین بازده استخراج پکتین به میزان 22.35 درصد، تحت شرایط دمایی 90 درجه سانتی گراد، pH برابر 1 و مدت استخراج 4 ساعت حاصل گردید. در مرحله بعد ترکیبات ساختمانی پکتین استخراج شده از تفاله چغندرقند بررسی، و با پکتین تجاری مرکبات مقایسه شد. آن گاه پکتین تفاله چغندرقند در چند ماده غذایی مورد استفاده قرار گرفت، و برخی خواص عملکردی آن با پکتین تجاری مرکبات مقایسه گردید. هم چنین، اثر آمونیوم پرسولفات و pH بالا بر توانایی ایجاد ژل و افزایش ویسکوزیته توسط پکتین حاصله بررسی شد. سپس اثر کاربرد پکتین تفاله چغندرقند بر عطر و طعم چند ماده غذایی ارزیابی، و با پکتین تجاری مرکبات مقایسه شد. سرانجام نتیجه گرفته شد که پکتین استخراجی از تفاله چغندر، در برخی مواد غذایی مانند سس کچاپ به عنوان ماده قوام دهنده و افزایش دهنده ویسکوزیته قابل استفاده است، ولی نمی توان از آن انتظار داشت که در مواد غذایی، ژل مستحکمی را ایجاد کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2366

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 584 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1380
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    9
  • صفحات: 

    15-28
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    5228
  • دانلود: 

    383
چکیده: 

نتایج تحقیقات گذشته در این زمینه نشان داده است که در طول مدت نگهداری آرد کیفیت و پخت آن به دلیل تغییر اجزا تشکیل دهنده آرد به خصوص چربیها، گلوتن و آنزیمها بهبود می یابد. مجموع این تغییرات باعث رسیدن آرد، افزایش میزان گلوتن در خمیر و بهبود کیفیت نان می گردد. از سوی دیگر، ممکن است آرد را با انوع افزودنیهای مختلف تیمار کرد که این امر اثرات مفیدی از جمله رنگبری آرد، بهبود کیفیت پخت، بهبود و اصلاح خواص گلوتن و افزایش فعالیت آمیلازی آرد دارد.علاوه بر مواد شیمیایی می توان با استفاده از روش های فیزیکی نیز این خصوصیات را فراهم آورد. هدف از این پژوهش بررسی اثر روشهای نگهداری آرد، کاربرد مواد بهبود دهنده کیفی و روش پخت در نان لواش ماشینی بوده است.در این تحقیق روشهای شیمیایی و فیزیکی رساندن آرد با روش معمول نگهداری آرد در کیسه مورد مقایسه قرار گرفت. به منظور رساندن فیزیکی آرد مخزن مجهز به همزن طراحی و ساخته شد. نمونه های آرد در زمانهای مخلتف درون مخزن نگهداری شد و با روشهای افزودن مواد شیمیایی بهبود دهنده شامل بنزوئیل پراکسید و پتاسیم پرسولفات و روشهای نگهداری در کیسه مقایسه گردید. کیفیت نهایی نان لواش ماشینی تهیه شده از بهبود کیفیت آنها شده است. با افزایش مدت زمان نگهداری آرد، انرژی خمیر بیشتر و خمیر قوی تر گردید. بافت خمیر و نان در اثر اکسیداسیون آرد بهبود یافت. بهترین زمان نگهداری آرد در کیسه برای مصرف مدت 20 روز بود، در صورتیکه آرد نگهداری شده در مخزن، پس از دو روز نگهداری با استفاده از روش همزدن، نانی با کیفیت بالاتر از نگهداری به مدت 20 روز در کیسه داشت. در نهایت از مجموع مقایسه های انجام شده بین تیمارهای آزمایشی، تیمار نگهداری آرد در مخزن مجهز به همزن به مدت 10 روز، بهترین تیمار رساندن فیزیکی و تیمار 45 قسمت در میلیون (ppm) بنزوئیل پراکسید بهترین تیمار شیمیایی انتخاب و معرفی گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 5228

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 383 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1382
  • دوره: 

    8
تعامل: 
  • بازدید: 

    517
  • دانلود: 

    882
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 517

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 882
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    17
  • شماره: 

    3 (پیاپی 71)
  • صفحات: 

    143-149
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    995
  • دانلود: 

    509
چکیده: 

در این پژوهش، مواد سلولوزی تهیه شده از باگاس نیشکر به عنوان پایه در مجاورت مونومر استیرن، اصلاح شده است. آغازگر پتاسیم پرسولفات برای کوپلیمر شدن پیوندی و اتیلن گلیکول دی متاکریلات و دی وینیل بنزن به عنوان عامل ایجاد پیوندهای عرضی بکار رفته است. متغیرهای مختلف شامل غلظت مونومر، آغازگر، عامل ایجاد پیوندهای عرضی، دما و زمان پلیمر شدن در مورد خمیر سلولوزی بررسی شد. بر پایه نتایج بدست آمده شرایط بهینه برای تهیه کامپوزیت پلی استیرن دارای پیوندهای عرضی - سلولوز برای حداکثر جذب تولوئن بدست آمد. شرایط بهینه حاصل برای باگاس 4.7، استیرن 15.6، پتاسیم پرسولفات 1.09 و عامل ایجاد پیوندهای عرضی 0.78 EGDM درصد، دما 80˚C، زمان واکنش 1h و سرعت همزن 400rpm است. در این شرایط بهینه، رزینی بدست می آید که میزان جذب تولوئن آن 800 درصد است. تولوئن که به روش مکانیسم تورمی جذب می شود بر اثر فشار خارج نمی گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 995

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 509 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    19
  • شماره: 

    4 (پیاپی 84)
  • صفحات: 

    255-264
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    3547
  • دانلود: 

    732
چکیده: 

در این پژوهش، کوپلیمر شدن امولسیونی متیل متاکریلات و بوتیل آکریلات در آب به روش نیمه پیوسته آزمایشگاهی و با انتخاب فرمولبندی پایه از مواد اولیه انجام شد. پنج مجموعه لاتکس با تغییر غلظت سدیم دودسیل سولفات (SDS) و نونیل فنول پلی اتیلن گلیکول اتر (20-NP) در پیش خوراک و محلول امولسیونی، همچنین با تغییر غلظت آغازگر و با ثابت نگه داشتن نسبت مولی مونومرها (1.0473)، مقدار آب (100mL) و مقدار سدیم بی کربنات (0.8g) در شرایط یکسان تهیه و خواص فیزیکی آنها اندازه گیری شد. هدف از این کار، افزایش درصد تبدیل نهایی و بهبود خواص فیزیکی لاتکسهای تهیه شده بود. مقدار تبدیل نهایی کمی بیشتر از 96 درصد برای نمونه های 2- 5 A و 3- 5 A با استفاده از نسبتهای مولی SDS به 20-NP در پیش خوراک (1.96 برای هر دو نمونه) و در محلول امولسیونی (به ترتیب 1.47 و 0.98) و همچنین مقدار 4 درصد وزنی محلول پتاسیم پرسولفات در هر دو سنتز بدست آمد. افزایش مقدار امولسیون کننده موجب افزایش گرانروی (معادل زمان جریان)، زمان خشک شدن و درصد جذب آب به مقدار کم شد. نمونه انتخابی 2- 5 A زمان خشک شدن min 14.5، مقدار جذب آب 3.88 درصد، مقدار چسبندگی B 1 و گرانروی s 26.3 را نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3547

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 732 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

پیک نور علوم

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1386
  • دوره: 

    1
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    87-96
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1049
  • دانلود: 

    98
چکیده: 

لاتکس پلیمرهای رسانای الکتریسیته دارای خواص الکتریکی و لاتکس بسیار خوبی می باشند و بدین جهت کاربردهای تکنولوژیکی فراوانی یافته اند. در این کار پژوهشی لاتکس پلی پیرول - رزین اوره فرمالدئیند ایزوبوتیله شده در دو مرحله تهیه شد: در مرحله اول، امولسیونی توسط دسیپرس کردن یک محلول تولوئنی پیرول و پلیمر ماتریکس (رزین اوره - فرمالئید ایزوبوتیله شده) و امولسی فایر (Span 80 یا پلی N- وینیل پیرولیدون) تهیه شد که در مرحله دوم با پلیمریزیاسیون شیمیایی مونومر توسط یک محلول آب حاوی اکسید کننده آمونیوم پرسولفات و دوپانت پاراتولوئن سلفونیک اسید انجام می گیرد.پس از پلیمریزاسیون، خواص لاتکس های تهیه شده به وسیله میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM، اسپکتروسکوپی FT - IR، رسانایی سنجی به روش هدایت سنجی چهارنقطه ای و تجزیه گرمایی دیفرانسیلی تقطیعی DSC بررسی می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1049

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 98 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    1
تعامل: 
  • بازدید: 

    2376
  • دانلود: 

    968
چکیده: 

لاتکس های لاستیک استایرن-بوتادین کربوکسیل دار (XSBR) با میزان جامد 30 درصد به روش پلیمریزاسیون امولسیونی در حضور سدیم لوریل سولفات به عنوان امولسیفایر، اکریلیک اسید به عنوان مونومر اسید و پتاسیم پرسولفات به عنوان آغازگر تهیه شدند. لاتکس سنتز شده توسط FT-IR و SEM شناسائی شد. تاثیر غلظت آغازگر، دمای پلیمریزاسیون و غلظت امولسیفایر بر روند افت فشار داخل راکتور و تبدیل کوپلیمریزاسیون امولسیونی استایرن-بوتادین- اکریلیک اسید بررسی شد. نتایج نشان داد که سرعت پلیمریزاسیون با افزایش غلظت آغازگر و امولسیفایر و دمای پلیمریزاسیون افزایش می یابد. از بین متغیرهای یاد شده، دمای پلیمریزاسیون بیشترین تاثیر را بر تبدیل واکنش داشت به طوری که زمان واکنش در تبدیل مشابه حدود 95 درصد از 12 ساعت در دمای 70 درجه سانتیگراد به حدود 3 ساعت در دمای 80 درجه سانتیگراد کاهش یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2376

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 968
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1387
  • دوره: 

    1
تعامل: 
  • بازدید: 

    2089
  • دانلود: 

    1796
چکیده: 

در 30 سال اخیر، استفاده صنعتی از پلیمرهای اکریل آمید، بسیار گسترده شده است. از مصارف عمده این ماده، می توان به عنوان عامل لخته ساز یا فلوکولانت با قابلیت کاربرد در صنایع کاغذ، معدن یا تصفیه آب و کمک دهنده طغیان در بازیافت نفت و ... اشاره کرد. در این موارد نیاز به پلیمری با خطیت و وزن مولکولی بالا می باشد، که دستیابی به این خواص، تولید پلیمر را از لحاظ کنترل و پیش بینی شرایط عملیاتی با پیچیدگی های زیادی مواجه می کند. در این مقاله، هدف اصلی از تولید این ماده، تهیه فلوکولانت می باشد. در منابع موجود، دو روش محلول و امولسیون، جهت تو لید این ماده ذکر شده است، اما روش امولسیون مورد توجه چندانی قرار نگرفته است، از طرفی، این روش به علت تولید مستقیم محصول گرانولی، بدون نیاز به فرآیند خشک کردن و خرد کردن، اقتصادی به نظر میرسد. در این راستا، روش امولسیون طی آزمایشاتی مورد بررسی قرار گرفت، در این آزمایشات پارامترهایی مثل نوع آغازگر، نوع فازروغنی، مقدار آغازگر، نوع امولسی فایر، زمان واکنش و دما مورد مطالعه قرار گرفت. از بین حلال های مورد استفاده، که شامل بنزن، زایلن، پارافین و کروسین بود، بهترین نتیجه با کروسین به دست آمد. در صورت استفاده از آغازگر محلول در آب، می توان به محصول گرانولی دانه دانه رسید، بهترین نتیجه با پتاسیم پرسولفات حاصل شد. کارآمدترین امولسی فایر، نانیل فنول اتوکسیله، بود. ضمنا " دمای بهینه واکنش بین 48 تا 52 درجه سانتیگراد بدست آمد. تستهای کنترل کیفی انجام شده، شامل تست حلالیت ، تعیین وزن مولکولی از طریق ویسکومتری و تست لخته سازی بود، که با مقایسه با نمونه مرجع، در تفسیر نتایج حاصله موثر بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2089

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1796
litScript