مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله همایش

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

46,009
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

اثر عصاره زیره سبز در نفخ گوسفندان

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

چکیده

 انباشتگی زیاد گاز در شکمبه, سبب ایجاد نفج در نشخوار کنندگان می شود این بیماری از لحاظ اقتصادی بسیار با اهمیت است. و به صورتهای حاد, تحت حاد و مزمن بوجود می اید. مهمترین علت نفخ ناشی از مصرف گیاهان لگومینه تازه و مرتعی می باشد.در این مطالعه 20 راس گوسفند بدون هیچ گونه سابقه نفخ به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه 10 تایی شاهد و مورد آزمایش تقسیم می شود و سپس به گروه مورد آزمایش یونجه و شبدر آبدار تازه می دهیم تا نفخ ایجاد می شود و از دو گروه قبل از نفخ و بعد از 2 الی ساعت 3 بعد از ایجاد نفخ, از طریق 1.4 حفره شکمی مایع شکمبه ای می گیریم و آزمایش مایع شکمبه و اندازه گیری علایم حیاتی را انجام می دهیم. به گوسفندان نفخ دار یک لیتر عصاره زیره سبز از طریق دهان می دهیم. که نتایج عبارتند از:قبل از نفخ وضعیت ظاهری گوسفندان طبیعی می باشد ولی بعد از گذشتن 3 ساعت علائم نفخ مثل نخوردن غذا, باد کردگی تهیگاه, لگد زدن به زیر شکم و صدا های شکم در حالت طبیعی 12-7 صدا در 5 دقیقه است به 7 - 4 حرکت کاهش می یابد و تعداد نبض قبل از نفخ و بعد از نفخ از 45 به 90 و ضربان قلب از 90 به 115 بار در دقیقه افزایش می یابد و حدود 1-2 ساعت بعد از دادن عصاره زیره سبز کلیه علائم حیاتی و ظاهری به وضعیت طبیعی نزدیک می شود. باد کردگی تهیگاه و درد شکم کاهش می یابد و صداهای شکمبه افزایش. ضربان قلب به 100 و تنفس به 70 بار در دقیقه کاهش می یابد. بررسی آزمایش میزان ph تک یاخته و رنگ مایع شکمبه قبل از نفخ نشان می دهد که ph در محدوده طبیعی 5.5 تا 7, فعالیت تک یاخته ای وجود دارد و رنگ مایع شکمبه سبز زیتونی و بعد از نفخ میزان ph به 5, فعالیت تک یاخته ها به علت اسیدوز از بین رفته ورنگ مایع شکمبه به خاکستری شیری تغییر می یابد و بعد از دادن عصاره زیره سبزبه گوسفندان نفخ دار ph و رنگ مایع شکمبه و وضعیت گوسفندان به حالت طبیعی نزدیک می شود با توجه به نتایج فوق می توان نتیجه گرفت به لحاظ خاصیت دارویی و ضد ساپونینی عصاره زیره سبز, باعث خروج گازهای به دام افتاده موجود درشکمبه می شود و در درمان نفخ موثر است و می تواند اثرات نفخ را به مقدار بسیار زیادی در گوسفندان کاهش دهد و به دلیل در دسترس بودن آن اکثر دامداران می توانند از آن جهت درمان یا جلوگیری نفخ گوسفندان استفاده شود یا با ترکیب در داروهای کاهش دهنده نفخ استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلیلی، مجتبی، مختاری، محمدمهدی، و باقری، علیرضا. (1389). اثر عصاره زیره سبز در نفخ گوسفندان. همایش ملی گیاهان دارویی. SID. https://sid.ir/paper/819712/fa

    Vancouver: کپی

    خلیلی مجتبی، مختاری محمدمهدی، باقری علیرضا. اثر عصاره زیره سبز در نفخ گوسفندان. 1389. Available from: https://sid.ir/paper/819712/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی خلیلی، محمدمهدی مختاری، و علیرضا باقری، “اثر عصاره زیره سبز در نفخ گوسفندان،” presented at the همایش ملی گیاهان دارویی. 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/819712/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button