زمینه و هدف: شواهد فراوانی در ارتباط با نقش آنتی اکسیدان ها در کاهش گلوکز خون، افزایش میزان حساسیت به انسولین و در نتیجه پیشگیری از پیشرفت بیماری دیابت نوع 2 وجود دارد. مطالعه کنونی به منظور بررسی اثر مکمل خوراکی آلفا - لیپوئیک اسید (ALA) بر سطح قندخون ناشتا (FBS)، انسولین ناشتا و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.روش تحقیق: در این کارآزمایی بالینی، 57 بیمار (14 مرد و 43 زن) با میانگین سنی 53.5±8.6 سال، مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به درمانگاه مطهری شیراز، به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد روزانه 300 میلیگرم مکمل ALA و گروه شاهد روزانه 3 عدد کپسول دارونما، به مدت 8 هفته دریافت کردند. شاخص توده بدنی (BMI)، سطح FBS و انسولین ناشتا در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون آماری تی زوجی و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: مقایسه وزن و BMI بین دو گروه در ابتدا و انتهای مداخله اختلاف معنی داری را نشان نداد. در گروه مورد، میانگین FBS و میزان مقاومت به انسولین در پایان مطالعه، در مقایسه با ابتدای مطالعه کاهش معنی داری داشت (به ترتیب P=0.0001 و P=0.04)؛ در حالی که تفاوت معنی داری در غلظت انسولین ناشتا دیده نشد (P=0.43). اختلاف معنی داری بین میانگین تغییرات FBS و مقاومت به انسولین بین گروه مورد و شاهد در پایان مطالعه مشاهده شد (به ترتیب P=0.001 و P=0.013).نتیجه گیری: مصرف ALA در کاهش میزان مقاومت به انسولین موثر است و از این خاصیت می توان در پیشگیری از ابتلا به عوارض بعدی دیابت استفاده نمود.