بررسی مقدار آلاینده ها در ماهیان به دلیل مصرف آن توسط انسان از اهمیت خاصی برخوردار است. پژوهش حاضر، به منظور تعیین غلظت جیوه در آب، رسوبات و ماهیان تالاب هامون و مقایسه میزان آن با حد مجاز مقدار مرجع انجام گرفت. برای تعیین غلظت جیوه کل از روش آنالیز پیشرفته جیوه (AMA, 254 LECO)، روش استاندارد شماره D-6722 استفاده شد. میانگین غلظت جیوه در عضله آمور، کپور معمولی، فیتوفاگ، سرگنده، شیزوسیپریس و هامون ماهی به ترتیب 0.14، 0.28، 0.15، 0.15، 0.34 و 0.36 و در کلیه به ترتیب 0.21، 0.32، 0.22، 0.23، 0.36 و 41 میلی گرم در کیلوگرم بود. غلظت جیوه رسوبات در ایستگاه های یک، دو و سه به ترتیب 0.39، 0.44 و 48 میلی گرم در کیلوگرم و غلظت جیوه آب در ایستگاه های مذکور به ترتیب 0.06، 0.07 و 0.08 میلی گرم در لیتر برآورد شد. نتایج نشان داد که به طور کلی بین غلظت جیوه عضله و کلیه در گونه های مختلف، تفاوت معنی داری وجود دارد (P<0.001). بر اساس نتایج این پژوهش، غلظت های جیوه ماهیان، از محدوده پیشنهادی توسط سازمان بهداشت جهانی و سازمان خوار و بار جهانی، اداره غذا و دارو و آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا و اتحادیه اروپا کمتر است.