Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نویسندگان: 

محمدی محمود | دینی محمد

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    -
  • شماره: 

    17
  • صفحات: 

    79-118
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    951
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

کشور ایران به دلیل برخورداری از تنوع آب و هوایی از پوشش گیاهی بسیار غنی و متنوعی بهره مند می باشد، به طوریکه برخی گونه های گیاهی خاص تنها در ایران میروید، در حالیکه در سایر مناطق دنیا کمتر نظیر آنرا میتوان مشاهده نمود. شیرابه های قندی یا مانها یکی از اقلام مختلف محصولات فرعی گیاهان مرتعی و جنگلها به شمار میروند که در بعضی از نقاط کشور روی گیاهان ویژه ای تولید و مورد بهره برداری قرار می گیرند. این مواد، ترشحات شیرین مزه و چسبنده ای هستند که بر اثر فعالیت تغذیه ای برخی حشرات بر روی اندامهای جوان بعضی گیاهان یا واکنش گیاه در برابر بعضی عوامل مکانیکی و یا حرارت محیط به بیرون از بافتها در پاره ای از مناطق ایران تراوش می شوند. به عبارت دیگر مانها معمولا در اثر دو عامل، یکی گیاه به عنوان میزبان و حشره به عنوان مهمان بوجود می آیند. مانهایی که تاکنون بر روی گیاهان جنگلی و مرتعی ایران تولید و شناسایی شده اند شامل گزانگبین، شیرخشت، بیدخشت، شکرتیغال، گز علفی، گز شهداد و ترنجبین می باشند که علاوه بر خواص دارویی به نوعی در مصارف غذایی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل ناشناخته بودن عوامل مولد مانها، گیاهان تولید کننده، پراکنش گیاهان میزبان، حشرات مولد و همچنین نحوه تولید، زمان و نحوه بهره برداری و نیز نقش عوامل مختلف اکولوژیکی و بیولوژیکی در تولید و تکثیر حشرات مولد مان، طرح ملی «بررسی منابع تولید کننده و نحوه تولید شیرابه های قندی (مانها) در ایران» از سال 1372 تا پایان 1378با همکاری تعدادی از محققان و کارشناسان تحقیقاتی در ستاد موسسه و استانهای تهران، اصفهان، خراسان، لرستان، فارس و کرمان اجرا و در این مدت ضمن جمع آوری و شناسایی عوامل تولید کننده مانها در ایران اقداماتی در زمینه بیولوژی حشرات، نحوه تولید و بهره برداری از آنها انجام شد که خلاصه ای از نتایج بدست آمده در این مقاله ارایه می شود. به دلیل خدادادی بودن این منابع و عدم سرمایه گذاری اولیه برای ایجاد آنها توسط انسان و دسترسی آسان و ارزان برای بهره برداری، متاسفانه طی سالهای متمادی گذشته تاکنون روند تولید و نگهداری آنها سیر نزولی را نشان می دهد، به گونه ای که برخی از حشرات مولدمان در آستانه نابودی کامل و حذف از چرخه طبیعت قرار گرفته اند و بایستی هر چه زودتر اقدامی جدی و ضربتی برای حمایت و حفاظت از این ذخاتر ژنتیکی ارزشمند بعمل آید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 951

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

محسنی ع. | امیدبیگی ر.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    -
  • شماره: 

    17
  • صفحات: 

    1-20
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    398
  • دانلود: 

    34
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 398

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    -
  • شماره: 

    17
  • صفحات: 

    1-73
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    2072
  • دانلود: 

    379
کلیدواژه: 
چکیده: 

با توجه به اهمیت گیاهان دارویی در عصر حاضر و لزوم شناخت همه جانبه آنها درجهت بهره برداری هرچه بیشتر و به روز رسانی اطلاعات گذشته، جنبه های گوناگون گیاه باریجه به عنوان یکی از گیاهان دارویی ارزشمند و موثر در طب سنتی، شامل خصوصیات گیاه شناختی، مشخصات رویشی و اکولوژیکی، نحوه بهره برداری، کشت زراعی، ترکیبهای شیمیایی، و مصارف پزشکی و درمانی آن مورد بررسی قرار گرفته و در هر مورد نیز بررسیهای مولف بهطور اختصار ذکر شده است. در جهت توسعه مطالعات بیوتکنولوژیکی با هدف تولید متابولیتهای ثانویه در شرایط آزمایشگاهی و بررسی و اصلاح آن در شرایط طبیعی، کشت بافت گیاه باریجه با استفاده از ریشه چه و ساقه چه های حاصل از بذرهای تازه جوانه زده، در محیط پایه MS همراه با ویتامینهای B5 و هیدرولیز کازیین (mgL-1200)، در تیمارهای هورمونی (mgL-1), NAA (1mgL-1) IBA (1 و BAP (mgL-1)، و در دمای 25oC انجام شده و القای ریشه از کالوسهای بدست آمده در محیط پایه فوق همراه با تیمار هورمونی (1, 0.1) mgL-1 NAA و دمای 4 درجه انجام شد. بررسیهای انجام شده نشان میدهد که کالوس باریجه در تیمارهای هورمونی متفاوت به خوبی رشد می کند ولی از ترکیبهای اسانس و یا رزینی (ترکیبهای ضد باکتریایی) مناسبی برخوردار نیست. کشت ریشه این گیاه از ریشه چه حاصل از دانه رستهای آن انجام شده که رشد آن با رشد ریشه در گیاهان طبیعی قابل مقایسه می باشد.                      

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2072

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 379 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

MOHAMMADI MAHMOUD | DINI M.

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2003
  • دوره: 

    -
  • شماره: 

    17
  • صفحات: 

    75-118
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    712
  • دانلود: 

    349
چکیده: 

The origin of the word of "Manna" has not been satisfactorily explained. Manna is a kind of sugar material produced on young plant organs during some insect activities or reaction of plant mechanical factors or temperature out of plant tissues. These material has high medicinal, nutritional and commercial values are accounted as important by-product of Forests and Rangelands in some areas produces and uses. Some plant manna that which has been investigated in national projects titled.Investigation and identification of manna sources and production mechanism in Iran in Tehran and other parts of Iran in the period 1993-2000 which are discussed in this paper include:1- Gazangabin (Astragal Manna):It is a manna exudes as white spiral, segmented fibes by Cyamophila dicora Log. (Horn.: Psylidae) nymphs.2- Shir-Khesht (Cotoneaster Manna): Occur as sweet, small, grayish-white granules during july and early August on Cotoneaster branches attacked by Scolytus rogulosus Mull. In few days the material sloughs off, which is then collected and mixed with what flour used as laxative. 3- Bid-Khesht (Willow Manna):A white, sweet fairly hard, manna with delightful smell. This compound is produced on the leaves and young branches of some willow by Tuberolachnus salignus (Gmelin), an aphid of Lachnidae family.4- Shekar-Tighal (Trehala Manna): Shekar-tighal is a manna produced on young shoots or leaves of Echinops spp. By the salivary glands of weevils (Larinus spp.) The compound dries and hardens fast following exudation. Several species of weevils of the genus Larinus ave so far been collected and identified as producing agents in Tehran, Fars, Lorestan, Esfahan, Khorassan and East-Azarbaijan provinces, These include: Larinus onopordi L., L. o. var. maculatus Fahr. 1. arabicus Cap., 1. Mellificus and 1. vulpes Olive. 5- Gaz-e-Alafi (Oak manna): Gaz-e-Alafi is a valuable by product of western oak forests specially in northern parts of Zagross. The manna is produces on the leaves surfaces and young branches of two oak species (Quercus infectoria Oliv. And Q. brantii Oliv.) by nymphs and adults activities of two aphids (Tuberculoides anualatus Harting and The laxes suberi DeL). The material then is sticken as sugar crystallized and used. Production and utilization time of this material is on late spring and sometimes on fillst autumn. Distribution of host plants and aphids are in West-Azarbaijan, Kordestan, Kermanshah and Lorestan provinces, but producer aphids in West-Azarbaijan, Kordestan and Lorestan provinces are able to produce manna.6- Gaz-e-Shahdad (Tamarisk Manna) This sweet yellowish-white compound is produced by two species of insects such as; (Euscelis sp. Family Cicadelidae order Homoptera and Tuponia subaltera Drop. Family miridae order Heteroptera) on young branches of Tamarix aphylla.7- Tarangabin (Camel's thorn Manna): Camel's thorn Manna is a sugar made compound produced by Poophilus nebulosus Family Cercopidae, order Homoptera as a tiny white granules on the end part of Camel's thorn (alhagi camelorum).

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 712

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 349 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    -
  • شماره: 

    17
  • صفحات: 

    119-196
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    925
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

ارس یکی از مهمترین سوزنی برگان بومی ایران است. ارس به عنوان یکی از مقاومترین درختان به سرماهای شدید (بیش از 40 درجه سانتیگراد زیر صفر) و خشکی، جایگاه ویژه ای در نواحی کوهستانی ایران دارد که می بایستی از کلیه جهات مورد بررسی قرار گیرد. در این پژوهش سعی شد که با بررسی ویژگیهای کمی و کیفی اسانس سرشاخه های سبز و میوه ارس علاوه بر شناسایی اجزای اسانس، اثر عوامل محیطی بر متابولیسم فرآورده های ثانوی مطالعه شود. برای بررسی اسانس ارس، سرشاخه های سبز و مخروطهای ماده پایه های نر، ماده و نر-ماده ارس پس از تقطیر با بخار توسط GC/MS تجزیه شدند. نتایج نشان داد که مقدار اسانس در مخروطهای ماده ارس به طور چشمگیری زیادتر از سرشاخه های سبز است. روند تغییرات فصلی اسانس مخروطهای ماده متفاوت از سرشاخه های ارس بوده، به طوری که مقدار اسانس مخروطهای ماده در طول دوره رشد و نمو افزایش می یابد، ولی در سرشاخه های سبز کاهش می یابد. با تجزیه اسانس سرشاخه ها و مخروطهای ماده، 32 ترکیب ترپنوییدی شناسایی شد که عمده ترین آنها عبارتند از a-pinene، limonene، trans-verbenol، cis- verbenol، verbenone، g- elemene، elemol، که a-pinene با میزان 70% بیشترین ترکیب اسانس ارس را تشکیل می دهد. تغییرات فصلی هر یک از اجزای تشکیل دهنده اسانس ارس بسیار متفاوت میباشد. اثر خشکانیدن در جداسازی ترکیبات بسیار با ارزش بوده و کاربردهای اقتصادی دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 925

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0