نمونه های خاک و بافت آلوده به باکتری عامل سرطان طوقه از تاکستانهای استان قزوین اخذ و پس از تهیه سوسپانسیون، نمونه ها روی محیط کشت نوترینت آگار (NA) کشت و خالص سازی شد. در راستای کنترل عامل بیماری، تاثیر 15 اسانس گیاهی در مقایسه با دو سم مسی از نظر قدرت بازدارندگی مورد بررسی قرار گرفت. به طوری که از میان اسانس های آزمون شده، اسانس مرزه که دارای بالاترین هاله بازدارندگی (9 سانتی متر) بود جهت مطالعات تکمیلی انتخاب شد و میزان بازدارندگی آن در سه غلظت خالص، 10-1 و 10-2 در مقایسه با سموم بوردو (0.5 درصد) و اکسی کلرور مس (3 در هزار) مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون ها در سه سطح آزمایشگاهی (آزمون برش هویج)، شرایط گلخانه ای (تیمار گیاهچه های جوان آفتابگردان) و آزمایش میدانی در یکی از تاکستانهای استان قزوین انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان بازدارندگی اثر اسانس مرزه در مقایسه با دو سم مورد آزمایش دو برابر بوده است.