مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

800
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس اندام های مختلف گیاه .Pimpinella deverroides (Boiss.) Boiss در مراحل مختلف رشد

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 73

کلیدواژه

.Pimpinella deverroides (Boiss.) BoissQ3

چکیده

 گونه Pimpinella deveroides (Boiss.) Boiss. یکی از نه گونه انحصاری جنس Pimpinella در ایران است و پراکندگی جغرافیایی آن در منطقه ایران و تورانی است. اندام های هوایی گیاه در مراحل گلدهی و بذردهی در دو سال متوالی (1385 و 1386) از استان لرستان جمع آوری شده و از ساقه و برگ, گل آذین و بذر به صورت جداگانه به روش تقطیر با آب اسانس گیری بعمل آمد. در سال 1385 بازده اسانس ساقه و برگ, گل آذین و بذر گونه P. deveroides به ترتیب %0.6, %2.5 و %7.1 و در سال 1386 به همان ترتیب %1.3, %2.4 و %7.5 بود. پس از تزریق اسانس به دستگاه های GC و GC/MS ترکیب های اسانس شناسایی شدند. در اسانس تمام اندام های گونه P. deveroides ترکیب اصلی پری گایجرن (pregeijerene) بین %35.5 تا %67 بود. ترکیب شاخص دیگر گایجرن (geijerene) بود که در اسانس اندام های مختلف, بین %8.2 تا %14.1 متغیر بود. براساس نتایج این تحقیق گونه P. deveroides بدلیل بالا بودن درصد اسانس بذر (%7.5) قابل توجه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عسکری، فاطمه، احمدی، شهلا، مشکی زاده، سعیده، نادری حاجی باقرکندی، محمود، و بهمن زادگان جهرمی، عاطفه. (1389). بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس اندام های مختلف گیاه .Pimpinella deverroides (Boiss.) Boiss در مراحل مختلف رشد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 26(1 (پیاپی 47))، 64-73. SID. https://sid.ir/paper/105250/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری فاطمه، احمدی شهلا، مشکی زاده سعیده، نادری حاجی باقرکندی محمود، بهمن زادگان جهرمی عاطفه. بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس اندام های مختلف گیاه .Pimpinella deverroides (Boiss.) Boiss در مراحل مختلف رشد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1389؛26(1 (پیاپی 47)):64-73. Available from: https://sid.ir/paper/105250/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه عسکری، شهلا احمدی، سعیده مشکی زاده، محمود نادری حاجی باقرکندی، و عاطفه بهمن زادگان جهرمی، “بررسی ترکیب های شیمیایی اسانس اندام های مختلف گیاه .Pimpinella deverroides (Boiss.) Boiss در مراحل مختلف رشد،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 26، no. 1 (پیاپی 47)، pp. 64–73، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105250/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button