مقدمه: افراد دیابتی بیش تر از افراد عادی در معرض عوارض متعدد قلبی- عروقی، عصبی، کلیوی، چشمی می باشند. از آن جا که ویتامین C در بسیاری از فعل و انفعالات شیمیایی به طور رقابتی جانشین گلوکز می شود و از گلیکوزیله شدن غیر آنزیمی پروتئین ها از جمله هموگلوبین و لیپوپروتئین ها جلوگیری می کند، به نظر می رسد در پیش گیری از عوارض دیابت موثر باشد. در این مطالعه تاثیر ویتامین C تکمیلی بر روی میزان قند و چربی بیماران دیابت نوع II مورد بررسی قرار گرفته است.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور می باشد که بر روی 136 بیمار مبتلا به دیابت نوع II انجام شده است. بیماران به طور تصادفی در دو گروه دریافت کننده ویتامین C (به مقدار 1250 گرم، پنج بار در روز، به مدت 3 ماه) و دارونما قرار گرفتند، میزان قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول، تری گلیسرید LDL ,HDL آنها قبل و بعد ازمطالعه اندازه گیری شد و اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون t نمونه های زوج و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: در این مطالعه اکثریت بیماران را زنان تشکیل داده اند (در گروه دریافت کننده ویتامین C، %64.7 و گروه شاهد 62.2%). میانگین سنی گروه دریافت کننده ویتامین C برابر 6.8±51.8 سال و گروه دارونما (شاهد) 9.7±50.8 سال گزارش شده است. در پایان مطالعه در گروه مصرف کننده ویتامین C نسبت به گروه شاهد میانگین غلظت FBS، LDL، تری گلیسرید، کلسترول و هموگلوبین گلیکوزیله به طور معنا داری کاهش و میانگین HDL در گروه مصرف کننده ویتامین C افزایش معنا داری داشته است.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان می دهد که ویتامین C تکمیلی، میزان قند و چربی خون را در بیماران دیابتی نوع دو کاهش می دهد. لذا مصرف آن را می توان به بیماران دیابتی توصیه نمود و به این وسیله باعث کاهش عوارض این بیماری خواهیم بود.