سالیسیلیک اسید، یک تنظیم کننده رشد گیاهی است. این ماده در فرآیندهای فیزیولوژیک گوناگون رشد و نمو دخالت داشته، همچنین نقشی فعال در پاسخ های دفاعی گیاه ایفا می کند. در این بررسی، به علت اهمیت شاهی (Lepidium sativum) به عنوان دارو و غذا و نیز ارزش اقتصادی آن، اثر سالیسیلیک اسید با غلظت های مختلف 0، 0.01، 0.05 و 0.1 میلی مولار بر بعضی فاکتورهای رشد و بیوشیمیایی گیاه بررسی گردید. مطالعات نشان داد در گیاهان تیمار شده با سالیسیلیک اسید 0.05 و 0.1 میلی مولار، طول ساقه و ریشه افزایش یافت. علاوه بر این، محتوای پر اکسید هیدروژن در تیمارهای 0.01، 0.05 و 0.1 میلی مولار در مقایسه با شاهد، افزایش نشان داد. تیمار 0.01 میلی مولار جذب روی و منگنز را نسبت به شاهد افزایش داد، در حالی که محتویات کاروتنوئید و آنتوسیانین در غلظت های 0.01، 0.05 و 0.1 میلی مولار نسبت به شاهد کاهش یافتند. فعالیت کاتالاز و محتوای مالون دی آلدیید در غلظت ها 0.05 و 0.1 میلی مولار سالیسیلیک اسید نسبت به شاهد کاهش یافتند.