در این پژوهش، میکرواستخراج امولسیون سازی به کمک فراصوت (USAEME) و تجزیه کروماتوگرافی گازی با آشکارساز یونش شعله ای (GC-FID) برای اندازه گیری تیمول در نمونه های عسل طبیعی، محلول دهان شویه، و آب آشامیدنی به کار گرفته شد. اثر عامل های موثر بر کارایی استخراج، شامل حجم حلال استخراج کننده، غلظت نمک، زمان اعمال فراصوت، و دمای امولسیون سازی به وسیله یک طرح فاکتوریال کامل بررسی شد. نتیجه ها نشان داد که تمام این عامل ها مهم هستند. در مرحله بعد، با استفاده از یک طرح مرکب مرکزی کسری، مقدار بهینه عامل ها به صورت 73 میکرولیتر برای حجم حلال استخراج، %1.50 (وزنی / حجمی) برای غلظت نمک، 9 دقیقه برای زمان فراصوت، و 45 oCبرای دمای امولسیون سازی به دست آمد. در شرایط بهینه، ارقام شایستگی روش مشتمل بر حد آشکارسازی 0.001 (LOD) میکروگرم بر میلی لیتر (mg/ml)، گستره پویای خطی (LDR) در گستره غلظتی 0.01-50 mg/ml، ضریب تعیین (R2) برابر با 0.9994، و انحراف استاندارد نسبی %1.22 (RSD) به دست آمد.