روی (Zinc) به عنوان یک عنصر ضروری نقش ساختاری و عملکردی فراوانی در بسیاری از فرآیندهای متابولیکی گیاهان بر عهده دارد، ولی مقدار اضافی آن به ویژه در خاک های اسیدی یک عامل محدود کننده رشد محسوب می شود. در این پژوهش با توجه به اهمیت زیاد گیاه لوبیا به عنوان مهمترین و پرمصرف ترین حبوبات، اثر غلظت های متفاوت روی بر این گیاه مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور از نمک سولفات روی در محلول غذایی گیاه لوبیا با غلظت های 0، 25، 50، 75، 150، 250، 350، 450 و 550 میکرومولار استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمار روی در غلظت های بالاتر از 75 میکرومولار به طور معنی داری وزن تر و خشک گیاه، طول ریشه و ساقه و میزان قند محلول را کاهش می دهد، ولی در مقابل محتوی قند نامحلول و نشاسته را افزایش می دهد. با افزایش غلظت روی در محیط کشت همچنین میزان انواع رنگیزه های فتوسنتزی از جمله کلروفیل های a، b و کاروتنوییدها کاهش یافت و کاهش در میزان کلروفیل a بیشتر از کلروفیل b بود. از دیگر علایم مسمومیت روی می توان به کاهش شاخص های رشد از جمله میزان ماده سازی خالص(NAR) ، میزان رشد نسبی(RGR) ، سرعت رشد نسبی برگ (RLGR) و محتوی آب در سطح برگ (LWCA) اشاره کرد. به طور کلی روی در غلظت های پایین موجب تحریک رشد در گیاه لوبیا می شود، در حالی که غلظت های بالای آن با تاثیرگذاری و اختلال در فرآیندهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی باعث کاهش رشد و محصول دهی در این گیاه می شود.