پتاسیم و روی دو عنصر ضروری برای گیاهان مختلف از جمله ذرت هستند. نیاز ذرت به این دو عنصر نسبتا بالا می باشد. به منظور مطالعه نقش پتاسیم و روی بر تولید دانه و پارامترهای رشد ذرت دانه ای، یک آزمایش مزرعه ای در ایستگاه تحقیقات خاک و آب کرج با پتاسیم و روی قابل جذب خاک به ترتیب 163 و 0.74 میلی گرم در کیلو گرم خاک، اجرا شد. در این آزمایش، برهمکنش چهار سطح صفر، 25، 50 و 75 کیلو گرم در هکتار K2O، دو منبع کود پتاسه (کلرید و سولفات پتاسیم) و دو سطح 0 و 10 کیلو گرم در هکتار روی از منبع سولفات روی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار با هم مطالعه گردید. کلیه عملیات زراعی بر اساس یافته های تحقیقاتی اجرا گردید. نتایج نشان داد که مصرف پتاسیم و روی موجب افزایش معنی داری در سطح 1% (α =0.01) بر عملکرد دانه و در سطح 5% (α =0.05) بر دیگر پارامترهای گیاهی اندازه گیری شده بجز میزان پروتئین دانه و درصد دانه به چوب هر بلال گردیدند. در مجموع کاربرد توام 50 کیلو گرم در هکتار پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم و 10کیلو گرم در هکتار روی از منبع سولفات روی (K2S1Zn1) موجب افزایش عملکرد دانه، تعداد و وزن دانه ها در هر بلال از 6834 کیلو گرم در هکتار، 510 و 177 گرم در بلال در تیمار شاهد به 9167 کیلو گرم در هکتار، 633 دانه و 177 گرم در در بلال افزایش داد. در کل تفاوت معنی داری بین دو منبع کود پتاسه مشاهده نگردید. در مجموع کارائی زراعی کلرید پتاسیم بیشتر از کارائی زراعی سولفات پتاسیم بود.