این آزمایش جهت بررسی اثرات اندازه بذر (بزرگ، متوسط، ریز) و شوری (0، 30 و 60 میلی مولار کلرید سدیم که معادل 0، 4-10×18 و 4-10×9 پاسکال است) و اثرات متقابل آن ها بر پارامترهای جوانه زنی و رشد گیاهچه سویا رقم کتول، به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با 3 تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی در سال 2011 انجام گرفت. در این آزمایش درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، یکنواختی جوانه زنی، وزن خشک گیاهچه، میزان تحرک ذخایر و کارایی تبدیل ذخایر بذر مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس نتایج به دست آمده با افزایش اندازه بذر، یکنواختی جوانه زنی به طور معنی داری کاهش یافت. شوری وزن خشک گیاهچه، میزان تحرک ذخایر و کارایی تبدیل ذخایر بذور سویا را به طور معنی داری کاهش داد. اما بر سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی و یکنواختی جوانه زنی تاثیر معنی داری نداشت. همچنین اثر متقابل شوری و اندازه بذر در صفات یکنواختی جوانه زنی، وزن خشک گیاهچه، میزان تحرک ذخایر و کارایی تبدیل ذخایر بذر معنی داری بود. بر اساس نتایج این آزمایش بذور با اندازه کوچکتر از یکنواختی جوانه زنی مطلوبتری برخوردار بوده و مواد ذخیره ای را سریعتر و بیشتر در اختیار گیاهچه قرار می دهند.