به منظور تعیین اثرات آللوپاتیک عصاره آبی بقایای گیاهی کلزا روی خصوصیان جوانه زنی تاج خروس ریشه قرمز، ترب وحشی و دم روباهی کشیده، آزمایشی در سال 1385 در دانشکده کشاورزی همدان به اجرا در آمد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف عصاره بخشهای مختلف کلزا (اندام هوایی، ریشه و مخلوط اندام هوایی و ریشه) و غلظت های 0، 25، 50، 75 و 100 درصد عصاره بود. واحدهای آزمایشی شامل پتری دیشهایی به قطر 9 و عمق 3 سانتی متر بودند. به منظور محاسبه خصوصیات جوانه زنی، در انتهای دوره جوانه زنی، درصد بازدارندگی، نسبت ساقه چه به ریشه چه، طول ریشه چه، و وزن خشک کل گیاهچه طبق دستور ایستا برای هر علف هرز جداگانه محاسبه شد. نتایج آزمایش نشان داد که، عصاره آبی بقایای گیاهی کلزا روی خصوصیان جوانه زنی علف های هرز مذکور دارای اثرات آللوپاتیک متفاوتی می باشد. افزایش غلظت عصاره باعث کاهش درصد جوانه زنی، نسبت وزن خشک ساقه چه به ریشه چه، طول ریشه چه و وزن خشک کل گیاهچه علف های هرز مذکور شد. خصوصیان جوانه زنی ترب وحشی نسبت به تاج خروس ریشه قرمز و دم روباهی کشیده در مجاور عصاره کلزا حساسیت بیشتری از خود نشان داد. شدیدترین اثرات آللوپاتیک به عصاره ریشه و ضعیف ترین آن به اندام هوایی کلزا مربوط بود.