مقدمه: اولین مرحله مدیریت پسماند تعیین میزان اجزاء تشکیل دهنده و سرانه تولید آن می باشد. لذا هدف از این مطالعه ارزیابی میزان تولید پسماند دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بررسی قابلیت بازیافت آن است.روش ها: این مطالعه، یک مطالعه مقطعی بود. در این مطالعه اندازه گیری و آنالیز مواد زائد جامد در خوابگاه های دانشجویی، سلف سرویس، کافه تریا و بخش اداری دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام گرفت. پسماند تولیدی دانشگاه در طی دو هفته متوالی از یک ماه اندازه گیری و درصد و وزن اجزاء تشکیل دهنده آن تعیین شد. مجموع داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.نتایج: یافته ها نشان داد که پسماند فسادپذیر 66.7 درصد از کل زباله های تولیدی را تشکیل می دهد. میزان دیگر اجزای تشکیل دهنده پسماند شامل کاغذ و کارتن، پلاستیک، فلزات، شیشه به ترتیب %19.2، %10.8، %0.15 و %0.14 بود. سرانه تولید پسماند، 144 گرم به ازای هر نفر در روز به دست آمد.بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که بخش مهم پسماند از نوع فسادپذیر است، بنابراین بهترین گزینه برای پسماند دانشگاه، کمپوست کردن آن می باشد. همچنین مدیریت بهتر حین تهیه و توزیع غذا می تواند یکی از راهکارهای اساسی در راستای کاهش پسماند فسادپذیر باشد.