مقدمه و هدف: زرشک گیاهی است با خاصیت آنتی اکسیدان و کاهش دهنده چربی که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف مقایسه اثر عصاره آبی میوه زرشک و داروی ضد چربی لواستاتین در کاهش سطح آنزیم های شاخص کبدی در سرم موش های کوچک آزمایشگاهی تحت تیمار با رژیم پرچرب انجام شد.روش ها: جمعیت مورد مطالعه 60 سر موش سوری نر بود که به صورت تصادفی به 4 گروه 15 تایی تقسیم شد. گروه شاهد: هیچ تغذیه ای دریافت نکرد. گروه کنترل منفی: هیپرلیپیدمیک بود و به عنوان گروه کنترل اصلی تلقی شد.گروه کنترل مثبت: علاوه بر رژیم پرچرب دوز مشخص لواستاتین دریافت کرد. گروه تیمار شده: در کنار رژیم پرچرب از عصاره زرشک به میزان 80 mg/kg تغذیه کرد. در پایان دوره 30 روزه از قلب موش ها خون گیری و سطح سرمی آنزیم های کبدی آنها اندازه گیری شد. داده ها به کمک آزمون آماری تحلیل شد.نتایج: بر اساس نتایج سطح ALP آنزیم گروه تحت تیمار با میوه زرشک در مقایسه با گروه کنترل منفی کاهش معنی داری داشت (p<0.05). تیمار با عصاره زرشک سبب کاهش معنیدار در سطح آنزیمهای ALT و AST در مقایسه با گروه کنترل منفی شد (p<0.05) که تاثیری مشابه با لواستاتین داشت، اما در مقایسه گروه کنترل مثبت و تیمار شده اختلاف معنی داری در سطح آنزیم ها دیده نشد.نتیجه گیری: کارایی عصاره میوه زرشک در کاهش آنزیم های کبدی موش های هیپرلیپیدمیک مشابه داروی لواستاتین است و با توجه به اثرات جانبی کمتر، کاربرد آن در رژیم های درمانی توصیه می شود.