به منظور کنترل علف های هرز مزارع پیاز کشت نشایی در جنوب استان کرمان، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 9 تیمار و در 4 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل علف کش پندی متالین (استامپ EC 33%) به میزان 5.4 لیتر در هکتار، اکسی فلورفن (گل EC 24%) به میزان 2 لیتر در هکتار، اگزادیازون (رونستار EC 12%) به میزان 3 لیتر به صورت پیش و پس رویشی و اکسادیارژیل (تاپ استار WG 80% و EC 30%) به ترتیب به میزان 120 گرم و 4 لیتر در هکتار به صورت پس رویشی و شاهد بدون کنترل علف های هرز بودند. نتایج نشان داد که کاربرد علف کش ها تراکم و وزن خشک علف های هرز را کاهش و عملکرد پیاز را افزایش دادند. اکسی فلورفن بیشترین تاثیر را در کاهش تراکم و وزن خشک پنیرک (Malva parviflor L.)، سلمه تره (Chenopodium album L.)، اویارسلام (Echinochola colonum L.)، داشت. علف کش اگزادیازون، سوروف (Echinochola colonum L.) به خوبی کنترل نمود. کلیه علف کش ها (بجز اکسادیارژیل) سلمه تره (C.album L.) را به طور مطلوبی کنترل کردند. بیشترین عملکرد پیاز به میزان 75.71 تن در هکتار از کاربرد علف کش اکسی فلورفن به دست آمد.