این پژوهش با هدف بررسی اثرات جیرهای سطوح مختلف پودر تفاله انار با یا بدون آنزیم تاننآز بر عملکرد و برخی پارامترهای خونی برههای پرواری انجام شد. بدین منظور از 25 رأس بره نر مغانی با متوسط وزن 2± 30 کیلوگرم و میانگین سنی حدود هفت ماهه، در پنج تیمار و پنج تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: گروه 1 (شاهد، جیره عاری از تفاله انار و آنزیم)، تیمار 2 (جیره حاوی 5/2 درصد پودر تفاله انار)، تیمار 3 (جیره حاوی 5 درصد پودر تفاله انار)، تیمار 4 (جیره حاوی 5/2 درصد پودر تفاله انار + 05/0 درصد ماده خشک جیره آنزیم تاننآز) و تیمار 5 (جیره حاوی 5 درصد پودر تفاله انار + 05/0 درصد ماده خشک جیره آنزیم تاننآز) بود. در طول 74 روز دوره آزمایش (شامل 14 روز عادت پذیری) پارامترهای عملکردی دام شامل میزان مصرف خوراک روزانه، افزایش وزن اندازهگیری و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. همچنین جهت تعیین، غلظت فراسنجههای خونی و فعالیت آنزیمهای کبدی در روزهای 30 و 60 دوره پرورشی نمونهگیری انجام شد. گنجاندن سطوح مختلف تفاله انار در جیره منجر به تفاوت معنی دار فعالیت آنزیم آلانین فسفاتاز و افزایش گلوکز خون در بین تیمارهای آزمایشی شد (05/0>P). همچنین باعث کاهش اوره خون شد. هیچ یک از پارامترهای عملکردی شامل افزایش وزن، مصرف خوراک در کل دوره آزمایشی تحت تأثیر مصرف تفاله انار با یا بدون آنزیم تاننآز قرار نگرفت. امّا ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای حاوی تفاله انار با آنزیم تاننآز بهبود یافت. بیشترین میزان شاخص آنتیاکسیدانی مربوط به جیره حاوی 5 درصد پودر تفاله انار + 05/0 درصد ماده خشک جیره آنزیم تاننآز بود. بنابراین سطح 5 درصد تفاله انار در کنار آنزیم تاننآز سبب افزایش سلامت دام و بهبود عملکرد رشد حیوان میگردد.