فراصدا، صدایی است که بسامد آن بالاتر از محدوده شنوایی انسان است. بازه بسامدی (محدوده بسامد) شنوایی انسان حدود 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز است. در حالی که، امواج فراصدا بسامد بالای 20 کیلوهرتز دارند. هدف از این پژوهش، بررسی اثر ﺁ وادهی امواج فراصدا (پروب 20 کیلوهرتز) بر پایداری شیمیایی و گرمایی پروتئین آلفا-لاکتالبومین گاوی است. اندرکش سورفاکتانت های آنیونی (اِس دی اِس) و کاتیونی (دی تی اِی بی) با آلفا-لاکتالبومین در حضور و غیاب امواج فراصدا با استفاده از روش های طیف سنجی مرئی-فرابنفش و فلورسانس مورد بررسی قرار گرفت. آلفا-لاکتالبومین در یک سازوکار دو حالته غیرطبیعی می شود. در روش طیف سنجی مرئی فرابنفش، پایداری آلفا-لاکتالبومین نسبت به اِس دی اِس در غیاب امواج فراصدا کم ترین مقدار را داشتند (7/483 کیلوژول بر مول) و این مقدار با افزایش 20 دقیقه ای زمان ﺁ وادهی (امواج دهی) افزایش یافت (8/691 کیلوژول بر مول). هم چنین، پایداری آلفا-لاکتالبومین نسبت به دی تی اِی بی در غیاب امواج فراصدا کم ترین مقدار را داشته (8/817 کیلوژول بر مول ) و این مقدار با افزایش 20 دقیقه ایی زمان ﺁ وادهی افزایش یافت (11/210 کیلوژول بر مول). مؤلفه های ترمودینامیکی ) Tm، CP, m∆ و Hm∆ ) برای غیرطبیعی شدن گرمایی آلفا-لاکتالبومین گاوی در حضور و غیاب امواج فراصدا با استفاده از طیف سنجی فرابنفش مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان می دهند که امواج فراصدا پایداری گرمایی را افزایش داده وCP, m∆ و Hm∆ را کاهش می دهند.