هدف: عوامل متعددی در ایجاد بیماری های قلبی- عروقی دخیل اند، از جمله اسیدهای چرب ترانس، که به طور عمده طی فرآیندهای اشباع سازی روغن های گیاهی به وجود می آیند. این فرآیندها موجب تشکیل روغن های نیمه جامد می شود، امروزه مشخص شده است که این ماده غذایی عامل خطر مهمی در بروز و پیشرفت آتروسکلروز است، از طرف دیگر مشخص شده است که، تعدادی از گیرنده های هسته ای از جمله PPAR ها (Peroxisome Proliferator Activated Receptor) در هموستاز لیپید و پاتوژنز بیماری های قلبی- عروقی دخالت داشته و نقش های به سزایی ایفا می کنند، از این رو در این مطالعه تاثیر اسید الاییدیک بر بیان ژن gPPAR مورد بررسی قرار گرفته شد.روش بررسی: سلول های ماکروفاژی RAW264.7 با غلظت های 0.5mM، یک و دو اسید الاییدیک به مدت شش ساعت تیمار گردیدند. گروه کنترل نیز حاوی اتانول 50% (به عنوان حلال) معادل مقدار اتانول استفاده شده در غلظت دو میلی مولار لحاظ گردید. بعد از استخراج RNA و سنتز cDNA میزان بیان ژن gPPAR با روش Real-Time PCR مورد سنجش قرار گرفت.یافته ها: اسید الاییدیک بعد از تیمار شش ساعته در هر سه غلظت 0.5mM، یک و دو میزان بیان ژن gPPAR را در رده سلولی ماکروفاژی RAW264.7 در مقایسه با گروه کنترل، به ترتیب 1.36، 1.68 و 3.24 برابر کاهش داد (P<0.05).نتیجه گیری: اسید الاییدیک، از طریق کاهش بیان ژن گیرنده هسته ای gPPAR باعث بروز، تشدید و یا تسریع بیماری های قلبی و عروقی به خصوص آتروسکلروز می شود و این یافته اهمیت کاهش مصرف این ماده غذایی را نشان می دهد.