سابقه و هدف با توجه به شیوع چاقی در بین نوجوانان و استفاده از شیوه های مختلف تغذی های و ورزشی برای کاهش اختلا لهای متابولیکی مرتبط با افزایش بافت چربی، پژوهش حاضر باهدف تعیین تاثیر تعاملی تمرین تناوبی طناب زنی و مصرف شکلات سیاه) 83 درصد کاکائو(بر سطوح سرمی آپلین، واسپین و ترکیب بدن پسران چاق انجام شد. مواد و روش ها در این مطالعه تجربی، 40 پسر چاق از میان داوطلبان به طور تصادفی در چهار گروه تمرین) n=10 (، مکمل) n=10 (، تمرین همراه با مکمل) n=10 (و کنترل (n=10)قرار گرفتند. گروه های تمرین به مدت شش هفته و هر هفته پنج روز تمری نهای طناب زنی را انجام دادند. گروه های مکمل روزانه 30 گرم شکلاتی که حاوی 83 درصد کاکائو بود را مصرف کردند. پیش از آغاز پروتکل پژوهش و 48 ساعت پس از آخرین جلسه، ترکیب بدنی آزمودنی ها با استفاده از دستگاه تحلیلگر بدن و نمونه های خونی برای سنجش مقادیر آپلین و واسپین گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمو نهای تی زوجی, تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی در سطح 05 / P≤ 0 استفاده شد. یافته ها بعد از انجام پروتکل پژوهشی مقادیر آپلین، وزن و BMI در گروه های تمرین)به ترتیب 003 / 0، 001 / 0، 002 / p=0 (، مکمل)به ترتیب 008 / 0، 008 / 0، p=0/003 (و تمرین همراه با مکمل) 000 / p=0 (کاهش داشت. این در حالی بود که مقادیر واسپین، درصد چربی و WHR تنها در گروه های تمرین)به ترتیب 007 / 0، p=0/001، 0/009 (و تمرین همراه با مکمل)به ترتیب 002 / 0، 001 / 0، 004 / p=0 (کاهش داشت. نتیجه گیری به نظر می رسد که انجام تمرین تناوبی هوازی از نوع طنا بزنی و مصرف شکلات سیاه حاوی 83 درصد کاکائو باعث بهبود ترکیب بدنی و کاهش مقادیر آپلین و واسپین در پسران چاق می شود و می تواند از بروز بیماری های مرتبط با چاقی جلوگیری کند.