کلرلا جلبک سبز تک سلولی است که در صنعت غذایی و دارویی مورداستفاده قرار می گیرد. ازآنجایی که وجود و اثر برخی هورمون های گیاهی بر رشد جلبک ها ثابت شده است، یکی از را ه های افزایش بیوماس جلبک استفاده از هورمون های گیاهی است. در این پژوهش که درسال 1395 انجام پذیرفت، سلول های جلبک Chlorella sorokiniana در محیط کشت پایه بولد (Bold) اصلاح شده کشت شد، سپس به محیط کشت 5 گرم در لیتر گلوکز منو هیدرات و نسبت های مختلف هورمون های توفوردی (2, 4-D) توأم با کینتین (Kin)، بنزیل امینو پورین (BAP) و سالیسیلیک اسید (SA) افزوده شد. بر اساس آنالیز واریانس یک طرفه با 05/0 P≤ ، مناسب ترین تیمار برای افزایش بیوماس و محتوای رنگیزه های این جلبک استفاده از هورمون های 2, 4-D (1 میلی گرم در لیتر) + BAP (1 میلی گرم در لیتر) بود. در این تیمار و شاهد به ترتیب، وزن خشک (6/90 و 9/64 میلی گرم)، تعداد سلول ها دریک میلی لیتر سوسپانسیون جلبک (107×3/18 و 107×11)، محتوای کلروفیل a(7 و 4/6)، کلروفیل b(4 و 5/2) و کاروتنوئید (6/3 و 2/2) میکروگرم در میلی لیتر سوسپانسیون جلبک بود که همه ی صفات به استثنای تعداد سلول و محتوای کلروفیل b افزایش معنی داری نسبت به شاهد نشان دادند. در این تیمار درصد پروتئین 9/9 بود که نسبت به شاهد (11درصد) کاهش معنی داری را نشان داد. افزودن سالیسیلیک اسید (138/0، 38/1، 8/13 میلی گرم در لیتر) به تیمار 2, 4-D (1 میلی گرم در لیتر) + BAP (1 میلی گرم در لیتر)، سبب افزایش معنی دار پروتئین و کاهش معنی دار وزن خشک نسبت به این تیمار گردید ولی نسبت به شاهد اختلاف معنی داری نشان نداد. نتایج نشان داد که افزودن ترکیب هورمون های 2, 4-D (5/0 میلی گرم در لیتر) + Kin (1 میلی گرم در لیتر) و 2, 4-D (1 میلی گرم در لیتر) + BAP (1 میلی گرم در لیتر) به محیط کشت سبب افزایش بیوماس و کلروفیل a جلبک Chlorella sorokiniana گردید.