مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

467
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغییرات فصل بر اسیدهای چرب بافت عضله ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) صیدشده از خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 96

چکیده

 وجود مقدار زیادی از اسیدهای چرب چند غیراشباع بلند زنجیره در ماهیان و بخصوص ماهیان دریایی, آن ها را به یکی از منابع غذایی ارزشمند برای انسان تبدیل می کند. در این پژوهش میزان اسیدهای چرب و تجزیه تقریبی عضله ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) در دو فصل زمستان و تابستان موردبررسی قرار گرفت. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر تغییرات فصلی بر پروفایل اسیدهای چرب بافت عضله ی ماهی حلوا سفید بوده تا مشخص شود مصرف آن در کدام فصل برای بدن انسان مفیدتر است. به منظور انجام این تحقیق نمونه ها در دو فصل زمستان و تابستان از بندرلنگه خلیج فارس در سال 1395 صید و به آزمایشگاه منتقل شدند و میزان رطوبت به روش خشک کن انجمادی, چربی به روش استخراج با استفاده از دستگاه سوکسله, پروتئین به روش کلدال و خاکستر به روش سوزاندن انجام شد. میزان اسیدهای چرب توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی به روش استاندارد ملی به شماره ی 2-13126 اندازه گیری گردید. تغییر معناداری در پارامترهای مربوط به آزمون تجزیه ی تقریبی در دو فصل موردمطالعه مشاهده نشد (05/0P) که میزان آن در فصل تابستان بیشتر بود. مقدار اسیدهای چرب چند غیراشباعی (PUFA) در فصل زمستان به طور معنا داری بیش از فصل تابستان بود. همچنین در نتایج حاصل از تجزیه تقریبی رطوبت, چربی, خاکستر و پروتئین تغییرات فصلی معناداری مشاهده نشد (05/0

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، مونا، رمضانی فرد، احسان، و ماشین چیان مرادی، علی. (1398). اثر تغییرات فصل بر اسیدهای چرب بافت عضله ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) صیدشده از خلیج فارس. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 11(42 )، 87-96. SID. https://sid.ir/paper/371042/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی مونا، رمضانی فرد احسان، ماشین چیان مرادی علی. اثر تغییرات فصل بر اسیدهای چرب بافت عضله ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) صیدشده از خلیج فارس. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1398؛11(42 ):87-96. Available from: https://sid.ir/paper/371042/fa

    IEEE: کپی

    مونا مرادی، احسان رمضانی فرد، و علی ماشین چیان مرادی، “اثر تغییرات فصل بر اسیدهای چرب بافت عضله ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) صیدشده از خلیج فارس،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 11، no. 42 ، pp. 87–96، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371042/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button